Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Gro-skade ødela ikke Larvik-festen

Slo Champions League-finalist.

SKADD PÅ TRENING: Gro Hammerseng tråkket over på gårsdagens trening, og ble ikke klar til Champions League-kampen mot Valcea. Foto: Trond Reidar Teigen / SCANPIX
SKADD PÅ TRENING: Gro Hammerseng tråkket over på gårsdagens trening, og ble ikke klar til Champions League-kampen mot Valcea. Foto: Trond Reidar Teigen / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): Larvik - Oltchim Valcea 34-31.

Larvik kunne hatt en bedre oppladning til kampen, siden Gro Hammerseng fikk startnekt. Playmakeren tråkket over på gårsdagens trening og besto ikke testene på oppvarmingen.

- Hun sa at hun kunne stått i forsvar, men hun hadde ikke klart å bevege seg skikkelig sidelengs. Og sånne sjanser kan vi ikke ta så tidlig i sesongen, det kommer mange viktige kamper framover - og også et EM, sier Larvik-trener Karl Erik Bøhn til TV 2.

Larvik-jentene lot ikke Gro-skaden ødelegge kvelden, for de slo forrige sesongs Champions League-sølvlag.

Snudde kampen Tine Stange erstattet Hammerseng, og hun gjorde sine saker svært bra. I løpet av det første kvarteret banket hun inn fire mål og serverte Heidi Løke flere gode innspill.

- Framover er jo Stange helt fantastisk, et angrep alene, sa Bøhn til jentene i en time out.

Løke var tilsvarende heit. I løpet av førsteomgangen scoret hun fire, skaffet fire sjumetere og sørget for tre rumenske utvisninger.

Larvik ledet på det meste med fem mål i førsteomgangen, men så var det bråstopp.

Valcea slapp til altfor lett og snudde kampen helt. Da dommerne sendte lagene til pause ledet rumenerne 18-17.

Rykket fra igjen Starten på andreomgangen var like perfekt som innledningen av den første. Cecilie Leganger spilte seg stort opp mellom stengene og 12 minutter inn i omgangen var Larvik igjen fem mål foran Valcea. Og det var mer moro i vente.

STORSPILL: Nora Mørk var strålende mot Valcea. Foto: Trond Reidar Teigen / SCANPIX
STORSPILL: Nora Mørk var strålende mot Valcea. Foto: Trond Reidar Teigen / SCANPIX Vis mer

Nora Mørk debuterte på landslaget tidligere i høst og hun viste i kveld at hun definitivt er moden for EM-spill. Hun bommet på de to første skuddene sine, men etter dette var hun strålende.

Ungjenta herjet og scoret ni mot rumenerne.

- Det varierte veldig i dag, men jeg synes vi spiller en bra angrepskamp. Vi sliter mer i forsvar, hvor vi ikke er kompakte nok, sier Mørk til TV 2.

Larvik raknet litt mot slutten, men hadde en så stor ledelse at seieren aldri ble truet. Vestfoldingene har nå full pott og seks poeng etter tre kamper. De er dermed så godt som klare for mellomspillet.

NB! Randers tapte 25-29 hjemme for Toulon i den andre kampen i Larviks gruppe.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!