Gro strekker seg etter gutta

- Får noen ganger en wow-følelse.

BEIJING (Dagbladet.no): Gro Hammerseng er uten tvil den mest omtalte norske personen det siste døgnet, etter at hun sendte håndballjentene til OL-finalen i siste sekund.

Hun var lite klar for ekstraomganger mot Sør-Korea og tok saken, med god hjelp fra Katrine Lunde Haraldsen og Karoline Dyhre Breivang, i egne hender.

I dag lader hun opp til finalen ved å koble mest mulig av, og tenke minst mulig håndball. Men det kan fort bli en herrehåndballkamp på tv i kveld.

- Fikk opp øynene

De siste åra har nemlig playmakeren sett mer og mer på gutta.

- Det er først de tre siste åra jeg har sett på herrehåndball. Jeg vet ikke hvorfor, men det var liksom noe jeg plutselig fikk øynene opp for, sier hun til Dagbladet.no.

Hun så kamper live både i Tyskland-VM og i Norge-EM, og forteller at det er svært lærerikt å se på gutta, enten hun er i hallen eller i sofaen hjemme i Ikast.

- Jeg blir inspirert av å se hva andre gode spillere gjør, og jeg kan plukke opp detaljer. Men det er ikke slik at jeg sitter i stolen og analyserer kampene, jeg sitter godt nede i sofaen. Noen ganger får jeg en sånn wow-følelse. Det er så mange ting jeg ikke selv kan, sier Gro.

LÆRER MYE: Gro Hammerseng så herrekamper live både i Tyskland-VM og i Norge-EM, og forteller at det er svært lærerikt å se på gutta. Her sammen med Katja Nyberg. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX
LÆRER MYE: Gro Hammerseng så herrekamper live både i Tyskland-VM og i Norge-EM, og forteller at det er svært lærerikt å se på gutta. Her sammen med Katja Nyberg. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX Vis mer

Beskjeden selvsagt, for hun kan svært mye med håndballen. Etter å ha vært litt mer i bakgrunnen enn vanlig, slo hun ut i full blomst igjen mot Sør-Korea. Da var hun svært toneangivende i alle ledd.

Inspirasjon

Men det er ikke bare herrehåndball hun lærer av. Landslagskapteinen forteller at hun hele tida lærer mye av lagvenninner og motstandere også.

- Ledelsen er veldig ivrige på at vi skal se mye video, det er nesten frivillig tvang. Jeg er ikke så glad i å se på meg selv, men jeg ser gjerne på andre. Det kan jeg lære mye av. Noen ting prøver jeg ut i trening og kamper, sier Gro, som ofte trener alternativt.

For å spare kroppen gjør hun flere ganger i uka - spesielt i tøffe kampperioder - øvelser på sidelinja, enten hun sitter på sykkelen eller driver med bevegelsestrening.

- Da følger jeg med på treningen. Jeg bruker det jeg ser mest som inspirasjon, for jeg er jo veldig interessert i håndball. Det er vanvittig mange imponerende prestasjoner å bli inspirert av, sier Hammerseng.

Som lørdag leder jentene ut i den svære håndballhallen i Beijing til OL-finalen mot Russland.

PS! Kristine Lunde pådro seg en smell i skulderen i kvartfinalen mot Sverige. Hun kjente til smertene i går også, men Marit Breivik forteller at de må se an lørdagen med tanke på finalen. Hun vil uansett kunne spille i forsvar.

Gro strekker seg etter gutta