Gro tåler for mye juling

Breivik må holde henne i trøya.

ULLEVAAL (Dagbladet.no): Håndball-VM er nå bare snaue to måneder unna. Marit Breiviks jenter vant EM for et år siden, men har ikke tatt VM-medalje siden 2001.

Det er lenge siden, og i mellomtida har de bare kommet hjem med en 6. plass og en 9. plass.

Da passer det litt dårlig at kaptein Gro Hammerseng ikke har spilt en landskamp siden de minuttene hun fikk i EM-finalen mot Russland.

- Lærte mye i fjor

Heldigvis blir hun bare bedre og bedre i den danske eliteserien, og ifølge Brevik er nå også skuddet skikkelig tilbake.

Likevel kommer Breivik til å bli nødt til å bruke Hammerseng forsiktig i VM.

- Vi lærte veldig mye i fjor. Gro tåler veldig mye og er ivrig. Derfor blir det vår oppgave å være litt restriktive, sier Breivik.

I forrige uke var hun på besøk hos Ikast i Danmark. I formiddag la hun fram landslagets planer på Ullevaal Stadion, og landslagssjefen sier til Dagbladet.no at det kan bli en utfordring å holde Gro tilbake.

SLIK SÅ GRO EM-FINALEN: Gro Hammerseng lå på gulvet og jublet da Norge vant EM-gull i desember. For at dette ikke skal skje igjen, er Marit Breivik nødt til å matche henne forsiktig. Foto: BJØRN LANGSEM
SLIK SÅ GRO EM-FINALEN: Gro Hammerseng lå på gulvet og jublet da Norge vant EM-gull i desember. For at dette ikke skal skje igjen, er Marit Breivik nødt til å matche henne forsiktig. Foto: BJØRN LANGSEM Vis mer

- I kampens hete må vi på benken være våkne. For Gro ofrer skjorta og er en vinnertype. Hun er også veldig klar på at hun vil spille OL neste sommer, og da passer det dårlig å gå på en smell i VM.

Håper på Tonje

Samtidig som Gro skal brukes forsiktig framover, skal Marit Breivik studere Tonje Larsen nøye. Larvik-veteranen har lenge vært skadeplaget, men forrige sesong var hun tilbake i storslag - begge veier på banen.

- I løpet av de neste ukene skal vi følge henne tett i LHK, for å se hvordan hun takler tøft program med Champions League, seriekamper og trening. På sitt beste er hun Larviks beste, og også Norges beste, sier Breivik.

Karoline Dyhre Breivang håper lagvenninnen, som selv har veldig lyst til å bidra til ny VM-suksess, blir med til Frankrike.

- Med tanke på hvor mye hun har vært skadd, er det helt utrolig at hun er tilbake på topp. Vi trenger alle de beste spillerne våre, sier Dyhre Breivang til Dagbladet.no.

Tjugum med i planene

Også Heidi Tjugum er aktuell igjen, men i utgangspunktet bare som reserve for Katrine Lunde Haraldsen, Kari Aalvik Grimsbø og Terese Pedersen.

- Heidi er veldig gira, men vil ikke til VM for en hver pris. Derfor vil vi ha henne i beredskap hvis det skulle skje noe med målvaktstrioen, sier Breivik.

Landslagssjefen tar med seg jentene til Danmark om ei uke, for å spille en turnering mot Frankrike, Sverige og Romania. Neste helg venter sannsynligvis også semifinale og finale/bronsefinale.

- Vi skal jobbe videre med å få opp trøkket i forsvar i samarbeid med keeperne, og stole på farta vår framover. Samtidig skal vi drille litt taktisk disiplin, slik at vi blir enda dyktigere i avgjørende faser av kampene, sier Breivik.

De neste ukene må Breivik bestemme seg for om hun skal ha med seg to eller tre linjespillere.

- Isabel Blanco har vært rågod i det siste, forteller Breivik.

De to andre kandidatene til VM-plassene er Else-Marte Sørlie Lybekk og Marit Malm Frafjord.

STUDERER TONJE: Marit Breivik vil de neste ukene sjekke om Tonje Larsen vil holde en hel VM-turnering.