Gro toppscorer i comebacket

Scoret seks i seieren mot Frankrike.

(Dagbladet.no): Norge - Frankrike 27-23.

Det er ti måneder siden Gro Hammerseng skadet seg etter seks minutter av EM-finalen. I kveld var hun tilbake, og markerte seg umiddelbart.

Landslagskapteinen scoret seks mål og ble norsk toppscorer i comebacket - åpningskampen i åttenasjonersturneringen World Cup i Århus.

- Veldig gøy. Mye morsommere enn å sitte på tribunen og føre statistikk, sier Hammerseng til TV 2 Zebra.

Fornøyd med forsvaret

Norge hadde gode perioder og hadde egentlig punktert kampen tidlig i andre omgang. Men så fikk Frankrike komme tilbake i kampen.

- I perioder gjør vi masse flotte ting, men så faller vi i perioder, mener Hammerseng.

Likevel gleder hun seg over en seier på en middels dag, og trekker spesielt fram forsvarsspillet som noe hun er fornøyd med. For hennes egen del, handler det om å komme i gang med landslagsspill igjen.

SCORET SEKS: Ti måneder etter at hun måtte gå av banen etter seks minutter i EM-finalen var Gro Hammerseng tilbake på landslaget. Og ble toppscorer. Foto: Bo Amstrup, Scanpix
SCORET SEKS: Ti måneder etter at hun måtte gå av banen etter seks minutter i EM-finalen var Gro Hammerseng tilbake på landslaget. Og ble toppscorer. Foto: Bo Amstrup, Scanpix Vis mer

- Jeg har mye å gå på. Jeg har mye energi, og gleder meg til å spille mer i turneringa her. For min del handler det om å få kamptrening med disse jentene. Det er gøy å løpe, for du får ballene servert på fat her.

Breivik røper ingenting

Marit Breivik gleder seg over at jentene hennes tross alt halte i land seieren etter at de vaklet midtveis i andre omgang.

- Det er viktig at vi mobiliserer og ikke lar dem overta kampen, sier Breivik til TV 2 Zebra.

Hun gleder seg også over at laget taklet at det ble en litt stresset kamp. Turneringen er en anledning for flere spillere til å vise seg fram med tanke på uttaket til VM-troppen som skal til Frankrike i desember.

Men landslagssjefen vil ikke si om noen tok et steg nærmere troppen i kveld.

- Det ville vært dårlig gjort overfor spillergruppa å ta ut VM-troppen etter denne ene kampen, sier Marit Breivik med et smil.

Keeper-Katrine skadd før kamp

Gro toppscorer i comebacket

Førstekeeper Katrine Lunde Haraldsen ble skadd da hun fikk en ball i øyet under oppvarmingen. Hun blødde relativt friskt, og da hun så litt uklart på det ene øyet, valgte støtteapparatet å la henne stå over kampen.

- Jeg fikk ballen rett i ansiktet. Det ga meg et lite støkk fordi jeg jo skadet øyet for et par år siden, sier Lunde Haraldsen til NTB.

Det ekstra etternavnet skyldes giftermålet i sommer.

Lunde Haraldsen regner imidlertid med å være klar til spill igjen i Norges andre kamp mot Sverige i morgen. Sverige tapte 28-17 for gruppas fjerde lag, Romania, i kveld.

SKADD:</B> Keeper Katrine Lunde Haraldsen (t.h.) sto over etter at hun fikk ballen i ansiktet under oppvarmingen. Her sammen med keeperkollega Terese Pedersen.