Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Gro tør ikke snakke om at hun er skadefri

Frykter det skal gå galt igjen.

HJEM ETTER SJU ÅR: Gro Hammerseng har spilt sju sesonger i Ikast og Midtjylland. Etter denne sesongen vender hun hjem til Norge, for spill i Larvik. Foto: Trine Andersen/SCANPIX
HJEM ETTER SJU ÅR: Gro Hammerseng har spilt sju sesonger i Ikast og Midtjylland. Etter denne sesongen vender hun hjem til Norge, for spill i Larvik. Foto: Trine Andersen/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Etter sju år tar Gro Hammerseng (30) farvel med dansk håndball og setter kursen mot Larvik.

— Det har vært sju gode år. Jeg har aldri angret på at jeg valgte Danmark, sier hun.

Onsdag spiller Gro en av sine siste kamper i Ikasthallen. Da møter Midtjylland nabo og erkerival Viborg i den første hjemmekampen i sluttspillet i den danske serien.

Den kampen må Gro og Midtjylland vinne om skal de ha noe håp om finaleplass. Men enkelt blir det ikke. Midtjylland møter et knallsterkt Viborg-lag som lørdag slo ut Larvik og nok en gang sikret seg finalespill i Champions League.

- Vi tapte med to mål mot Viborg like før påske, og det er ikke mye som skal bli bedre før vi kan slå dem. Det hadde vært moro å avslutte her nede på en god måte, at vi kunne ta medaljer, sier Gro, som de siste årene har vært kaptein på Midtjylland (tidligere Ikast-Brande).

VemodigGro Hammerseng flyttet til den lille byen Ikast på Midt-Jylland i 2003. Byen ligger en snau times kjøretur nord for Billund og har knapt en severdighet å by på. Men Gro sier at hun har likt seg godt.

- Det har vært deilig å bo i denne lille byen. Selv om det er stille og kanskje ikke er her det skjer aller mest, så er det ikke langt å dra dersom en vil se noe annet. Og siden dette er et så lite sted, er du nesten garantert at du møter noen andre på laget dersom du tar det en tur ut i byen.

Gro sier at selv om hun aldri har angret på at hun dro til Danmark, hadde hun ikke trodd at hun skulle bli så lenge.

- Men tida har gått veldig fort. Det har vært sju gode år, og det skal bli vemodig å dra. Samtidig føles det riktig, sier hun.

Vil bli klubbmester- Hvorfor føles det riktig?

- Fordi det føltes bra da jeg hadde tatt beslutningen. Jeg vet jo ikke helt hva jeg går til, men samtidig er ikke Larvik så nytt som Ikast var den gangen jeg kom hit. Da visste jeg ingenting og kjente ingen. Nå drar jeg til et lag der jeg kjenner ganske mange av jentene fra før. Dessuten har jo Katja tidligere vært i klubben i sju år, og det gjør jo at hun vet litt om hva vi skal til.

Gro og samboer Katja Nyberg begynner i Larvik på sensommeren. De kjøpte for et par år siden hus på Gros hjemsted Gjøvik, men det er ikke snakk om pendling.

- Vi skal bo i Larvik mens vi spiller der.

Gro er olympisk mester og europamester, men noe klubbmesterskap har hun ikke vært med å vinne ennå. Hun har heller aldri spilt noen finale i mesterligaen. Med Larvik kan det bli begge deler.

- Selvfølgelig er det et mål å være med å vinne Champions League, men det hadde også vært moro å være med å vinne et norgesmesterskap. Jeg føler meg beæret over at et lag som har vært såpass suverene føler at de har behov for meg, sier Gro.

Skadefri- Hva kommer du til å savne når du flyttet fra Danmark?

- Først og fremst menneskene, men også huset vi har bodd i. Men jeg har alltid hatt den holdningen at det er det samme hvor du bor, bare du er omgitt av folk du trives med.

Gjennom karrieren har Gro slitt mye med skader, og for noen uker siden måtte hun stå over flere kamper på grunn av ribbeinsbrudd. Men det er en skadefri Gro Hammerseng som stiller på banen i Ikasthallen onsdag.

- Jeg er skadefri nå, men liker ikke å snakke om det, for da har det en tendens til å gå galt. Men det er godt å kjenne at kroppen er i god form, sier hun.

Så spørs det om hun føler at kroppen tåler spill både for Larvik og landslaget. Det har hun lovet å gi svar på før neste landslagssamling i juni.

(NTB)

TIL LARVIK: Larvik-trener Karl Erik Bøhn styrker stallen med Gro Hammerseng og Katja Nyberg neste sesong. Foto: STIAN HARALDSEN
TIL LARVIK: Larvik-trener Karl Erik Bøhn styrker stallen med Gro Hammerseng og Katja Nyberg neste sesong. Foto: STIAN HARALDSEN Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!