<strong>SCORET 19 FØR PAUSE:</strong> Tonje Larsen og Gro Hammerseng feide Frankrike av banen og ledet hele 19-10 til pause.
SCORET 19 FØR PAUSE: Tonje Larsen og Gro Hammerseng feide Frankrike av banen og ledet hele 19-10 til pause. Vis mer

Gro vil se super- omgangen på video

Norge knuste Frankrike i EM-premieren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LILLEHAMMER (Dagbladet): Norge - Frankrike 33-22

De norske jentene EM-åpnet i kveld mot laget som tok sølv i VM i fjor, det så bare ikke sånn ut.

Frankrike fikk - spesielt i førsteomgangen - grisejuling av Norge, som vant med 11 mål.

Det ble en drømmekamp for håndballjentene, hvor de tidlig fikk bra kontroll og samtidig lyktes med faser av spillet de har slitt med i oppkjøringen.

- Det er ikke umulig at jeg ser den førsteomgangen på video en gang. Det var veldig befriende å få en slik start, sier kaptein Gro Hammerseng til Dagbladet.

- Veldig god stemning Dessverre var det bare 5145 som så kampen fra tribuneplass - noe som er en gedigen skuffelse for håndballforbundet. Hallen var dermed rundt halvfull.

Akkurat det brydde jentene seg fint lite om.

- Jeg synes det var veldig god stemning, men det er selvfølgelig bra om det kommer enda flere neste gang, sier Hammerseng.

<strong>I PRAKTSLAG:</strong> Tonje Nøstvold viste vei ved å score Norges tre første mål.
I PRAKTSLAG: Tonje Nøstvold viste vei ved å score Norges tre første mål. Vis mer

Også Camilla Herrem skryter av opplevelsen.

- Jeg synes det er bra at det kommer 5000 og det var veldig gøy å spille her. De sier jo også at det kan bli bortimot fullt på fredag, så det gleder vi oss til, sier hun til Dagbladet.

Angrepsfest Det er 11 år siden tidenes håndballdrama på norsk jord. VM-finalen gikk her i Håkons Hall og som i EM-åpningen var Frankrike motstander.

Etter at Anita Görbicz måtte melde forfall på grunn av skade, er ungarerne såpass svekket at Frankrike trolig er det tøffeste Norge vil møte i gruppespillet.

Likevel ble de flere hakk for små.

Norge startet fantastisk bakover og tryggheten spredde seg til angrepsspillet, hvor spesielt Tonje Nøstvold var heit i innledningen. Hun sto bak de fire første norske skuddene - og tre av dem gikk inn.

Etter å ha slitt i etablert angrep i høst, slo jentene ut i full blomst i førsteomgangen.

- Men vi må være forberedt på at det kan komme til å svinge. Vi hadde bra flyt i dag, men det kommer ikke av seg selv, sier Hergeirsson til Dagbladet.

19 mål på én omgang Norge feide de franske jentene av parketten og gikk til pause med en nimålsledelse, 19-10. Det er rett og slett imponerende.

FAKTA

Norge - Frankrike 33-22 (19-10)
Håkons Hall, 5145 tilskuere.

Norge: Katrine Lunde Haraldsen, Kari Aalvik Grimsbø - Tonje Larsen 4, Heidi Løke 3, Marit Malm Frafjord 1, Nora Mørk 2, Kari Mette Johansen 2, Gro Hammerseng 3, Linn-Kristin Riegelhuth 7, Tonje Nøstvold 5, Tine Stange 1, Camilla Herrem 3, Mari Molid, Stine Bredal Oftedal, Karoline Dyhre Breivang 2.

Toppscorer Frankrike: Audrey Deroin 4.

Dommere: Pavicevic/Raznatovic, Montenegro.

Utvisninger: Norge 3 x 2 min., Frankrike 3 x 2 min.

Norge møter Slovenia onsdag og Ungarn fredag.

Og noe av det som trolig varmet Thorir Hergeirssons hjerte mest, var at mange spillere meldte seg på umiddelbart. Forsvaret var stort sett solid og framover viste flere svært gode takter.

Jentene scoret fra kant, etter innspill og fra distanse. Frankrike klarte ikke finne ut av det varierte norske angrepsspillet.

Det ble jevnere etter pause, men det skulle jo nesten bare mangle. Katrine Lunde Haraldsen fikk ikke tak i de franske skuddene i starten av omgangen - men så våknet hun til live igjen, med fire superredninger på rad.

Mot slutten var Linn-Kristin Riegelhuth strålende - og hun ble norsk toppscorer med sju mål.

Norge møter Slovenia i morgen kveld. Slovenerne tapte 28-19 for Ungarn og skal ikke være noen som helst trussel mot de norske jentene.

<strong>DRØMMESTART:</strong> Camilla Herrem scoret på tre av tre skudd.
DRØMMESTART: Camilla Herrem scoret på tre av tre skudd. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer