Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Grodås: - Bra for norsk fotball

RBK tapte 0-3 mot dødelige Ham-Kam på Lerkendal.

TRONDHEIM/OSLO(Dagbladet.no): Rosenborg - Ham-Kam 0-3

Før dagens match sto Rosenborg på en komfortabel 3. plass på tabellen, og trønderne skulle ta mot Ham-Kam på et solfylt Lerkendal.

Og det var ikke mange som trodde på borteseier, selv om pessimismen nok har bredt seg i Trøndelag det siste året.

Og vertene kom godt igang. De første femten minuttene kom RBK til mange gode sjanser, og det var stort sett et godt Hamar-forsvar og en Ivar Rønningen i storslag som sto i veien.

Men igjen ville det seg ikke for Rosenborg. Gjestene, anført av en spisspar i toppform, fikk stort sett gjøre som de ville. Etter storseieren var HamKam-trener Frode Grodås storfornøyd med seieren.

- Vi gjør en god prestasjon, sier Frode Grodås om sitt Ham-Kam, som kom til Lerkendal og vant fortjent ut fra sjansestatistikk og duellspill.

- Vi hadde selvfølgelig håpet på seier, men dette var kanskje litt i overkant.


Dere er ikke de første som tar poeng på Lerkendal det siste året. Kan du forklare hva som har skjedd med RBK?

BANEMESTER: Oluwasegun Abiodun er vanskelig å uttale, og like vanskelig å hanskes med i forsvar. I dag var han suveren på Lerkendal. Foto: Scanpix
BANEMESTER: Oluwasegun Abiodun er vanskelig å uttale, og like vanskelig å hanskes med i forsvar. I dag var han suveren på Lerkendal. Foto: Scanpix Vis mer


- De er ikke så gode som før, da poengene bortimot var utdelt på forhånd her oppe. Det er bra for norsk fotball. Fortsatt lever de litt på respekten for gamle meritter, men den er sakte, men sikkert på vei bort, sier Grodås til Dagbladet.no.

Dødballene igjen 

Det var hedmarkske dødballer som igjen skulle sette tonen. Etter 18 minutter fikk Ham-Kam et innkast på venstresiden, og et par pasninger senere ble ballen lagt inn til Knut Henry Haraldsen. Han hadde omtrent en kongelig hyttefelt å boltre seg på, og hadde ingen problemer med å skalle ballen til side for Hirschfeld.

Og deretter var det duket for en artig match. Begge lag var godt med, og selv om presisjonen stort sett manglet på siste touchen var det det mye nesten, begge veier.

Hakket hvassere

Men spissparet til Ham-Kam var hakket hvassere enn alt trønderne kunne stille opp med. Oluwasegun Abiodun er en ypperlig makker til østerrikeren Roman Kienast, men i dag var det Kienast som ville ha navnet i avisene. Abiodun sto for driblingen, Kienast for den dødelige presisjonen.

Først etter 53 minutter. Da har trønderne hatt huskestue for gjestene, og hjelpetrener Tom Jacobsen har fortvilt på sidelinjen.

Fullstendig mot spillets gang står Roman plutselig fullstendig alene med ballen og keeper på 17 meter. Fullstendig kontrollert triller østerrikeren ballen i høyre hjørne, og Hirschfeld har null sjanse til å nå den.

Dagens andre for Kienast

Og igjen tar trønderne over. Men Rosenborg anno 1996, eller 2003 for den saks skyld, er langt unna dagens mannskap. Det er ikke ferdighetene det står på, men den ekstreme vinnerviljen ser ut til å mangle.

Grodås: - Bra for norsk fotball

For ti minutter senere er det Roman Kienast som får dagens andre. Igjen får han stå alene, denne gangen på 18 meter. Han dundrer ballen i krysset og setter punktum for en begredelig RBK-dag. Men på Hedmarken har fotballfolket all grunn til å juble.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling