Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Grodås bitter på Gullit

Frode Grodås føler at Chelsea-manager Ruud Gullit har sviktet ham. Landslagskeeperen har ikke vært aktuell for førstelaget denne sesongen, selv om Gullit lovte noe annet i sommer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Signalene gikk ut på at jeg skulle kjempe med nyinnkjøpte Ed De Goey om plassen, men jeg har ikke fått noe å slåss for. Avgjørelsen om at jeg ikke skulle stå i mål ble tydeligvis tatt i sommer, og det burde Gullit ha fortalt. Jeg føler at han har sviktet meg, sier Grodås.

33-åringen føler seg bedre enn noen sinne, uten at det hjelper. Kommunikasjonen med manageren er mildt sagt elendig, og det eneste som teller er å finne en ny klubb.

- Jeg har gitt beskjed om at jeg ikke er interessert i å reise rundt og sitte på tribunen som tredjekeeper. Da er det bedre å være hjemme og trene. På denne årstiden har jeg det bedre her enn i Norge, men jeg vil bort så fort som mulig, sier han.

VM-drømmen

Landslaget er det som holder motivasjonen oppe. Grodås har jevnlig kontakt med landslagssjef Egil «Drillo» Olsen.

- VM i Frankrike er målet, og det driver meg videre. Jeg snakket med Drillo for ikke så lenge siden, og han er godt informert om min situasjon, forteller Grodås.

Spørsmålet er om fortsatt reservelagsfotball holder til VM-billett. Det ønsker ikke Grodås å prate om.

- Det er Drillo som tar ut troppen. Jeg har stått i mål i 25 år nå og glemmer ikke hvordan jeg gjør det. Formen er god, og jeg får keepertrening to timer hver dag. Til sammenligning måtte jeg styre det meste selv i Lillestrøm.

Angrer

- Angrer du på at du valgte Chelsea?

- Enkelte ganger, men i neste uke kan jeg ha en ny klubb og en trener som gir meg tillit. Jeg kan ikke skjønne at det finnes bedre markedsføring enn bare to baklengsmål gjennom en VM-kvalifisering, sier Grodås, som ikke vil gå til hvilken som helst klubb.

- Men jeg er åpen for tilbud, for eksempel fra engelske 1. divisjonsklubber, sier han mens Rosenborg-trener Nils Arne Eggen skriker ut ordrer til sine spillere på banen ved siden av.

- Nils Arne er Ruud Gullits rake motsetning. Det er ingen tvil om hvilken trener jeg ville ha valgt, sier Frode Grodås.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!