Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Grodås får flere sjanser

Frode Grodås ble som ventet vraket i landslagstroppen som møter Italia i neste uke, men landslagssjef Nils Johan Semb har ikke avskrevet sin gamle lagkaptein selv om han tar med Thomas Myhre og Espen Baardsen til Pisa.

Semb sier at han i samråd med Grodås og keepertrener Erik Thorstvedt har valgt å la Schalke-reserven konsentrere seg om sesongoppkjøring i Tyskland.

- Frode skal få konsentrere seg om å komme tilbake i klubblaget og derigjennom komme i angrepsposisjon i landslaget igjen, sier Semb.

Vanskelig

- Han har hatt en vanskelig situasjon i en lang periode. Jeg er veldig spent på hva som skjer når vårsesongen i bundesliga starter. Er han på laget i Schalke igjen, sier det seg selv at han vil være høyaktuell for landslaget.

Klubbledelsen i Schalke har varslet at det er konkurranse om keeperplassen mellom Matthias Schober, Oliver Reck og Grodås fram mot vårpremieren borte mot Stuttgart 20. februar. Grodås mistet plassen til Schober da han brakk fingeren på landslagstrening i oktober.

Fin blanding

Med 25-årige Myhre og 21-årige Baardsen har Semb framtidens landslagskeepere inne i troppen i Italia. Troppen som reiser til Italia er en fin blanding av nytt og gammelt.

- Vi har to ferske keepere, to ferske sidebacker (Vegard Heggem og André Bergdølmo) og to ferske spisser (Steffen Iversen og John Carew). Samtidig har vi rutine først og fremst representert ved Henning Berg, Gunnar Halle, Ronny Johnsen, Kjetil Rekdal, Erik Mykland og Ståle Solbakken, sier Semb.

- Jeg skulle gjerne hatt med Tore André Flo, men han er skadd. Resten er pr. i dag friske og raske.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media