Grodås har fått nok av Chelsea

LONDON (Dagbladet): I et sølete hjørne av Chelseas enorme treningsfelt befinner det seg to mennesker med én felles oppgave: Å opprettholde Frode Grodås' status som Drillos førstekeeper: - Jeg angrer på at jeg gikk til Chelsea, innrømmer Grodås overfor Dagbladet.

Den norske landslagskeeperen gidder ikke lenger pakke inn frustrasjonen i diplomatiske vendinger. Forholdet til manager Ruud Gullit er iskaldt, og den ferske beskjeden fra Drillo er glohet:

- Han sa jeg bør komme meg bort. Og det er det jeg vil også, sier Grodås.

- Vet dere om noen interesserte klubber, så si ifra, sier han - og ikke bare på fleip.

Grodås er skuffet over behandlingen han har fått av Ruud Gullit. Kjøpet av Ed de Goy markerte slutten på Grodås førstelagskarriere i Chelsea. Og i ettertid har han skjønt at det var forhåndsbestemt.

Tøffere

- Vi skulle liksom kjempe med hverandre, men det ble aldri noe å kjempe om. Gullit burde ha sagt det som det var allerede i sommer. Da hadde det vært enklere å flytte på seg, sier Grodås.

Han bruker ventetida til å trene knallhardt. Tøffere enn noen gang. Og mesteparten av tida sammen med Chelseas keepertrener Eddie Niedzwiecki og den svarte rampa som gir vriene returballer.

Førstelaget til Chelsea får holde på med sitt. Grodås har også sluttet å bli med til bortekampene.

- Jeg ser ingen vits i å bli med på lange turer, for så å få en tribunebillett. Da trener jeg heller hardt for meg selv, og koser meg i sofaen om kvelden.

Grodås mener faktisk han har økt dosene ren kvalitetstrening med 4-500 prosent.

- I Norge var det mye løping og gamping om vinteren, og et par kvalitetsøkter for keepere i uka. Her er det kvalitet det meste av tida, forklarer han.

Blitt bedre

Keepertrener Niedzwiecki skal ha mye av æren. Han legger ikke skjul på sin begeistring over den norske landslagskeeperen, og ser det som en av sine viktigste oppgaver å opprettholde Grodås' status som Norges beste.

- Frode har ikke vært heldig her i Chelsea, sier Niedzwiecki.
- Bør han forlate klubben?
- Han bør spille fotball på et høyt nivå. Noe mer kan jeg ikke si. Det er manageren som bestemmer. Min oppgave er å gjøre Frode så god som mulig. Han er en meget dyktig keeper som jobber hardt. Og etter min mening er han blitt enda bedre etter at han kom til Chelsea, sier Niedzwiecki.

Frode er enig.

- Beinbruken er blitt bedre. Jeg forflytter meg raskere, sier han.

Han vet at proffagentene Erik Solér og Lars Petter Fosdahl er på utkikk etter en ny arbeidsgiver til ham, men foreløpig har det skjedd lite konkret.

- Jeg er villig til å strekke meg ganske langt for å få spille førstelagsfotball, sier Grodås.

HARDTRENING: Landslagskeeper Frode Grodås trener i timesvis for å opprettholde formen.