Grodås i mål, to spisser for Norge

ULLEVAAL: Dagbladet.no tror Nils Johan Semb stiller med Frode Grodås i mål og vraker Ronny Johnsen mot Nederland. Sett opp din egen ellever!

Sett opp ditt forslag til landslag!

Laget mot Nederland avsløres ikke før én time innen kampstart i morgen. Dagbladet.no var på landslagets siste trening før avspark i ettermiddag. Den ga klare signaler om oppstillingen, selv om Nils Johan Semb som vanlig er hemmelighetsfull.

- Det kan godt hende vi spiller med 4-4-2 igjen, men det kan også bli 4-5-1, sier Semb til Dagbladet.no.

Etter formasjonstreninga i dag tyder alt på at Semb velger to spisser. Ole Gunnar Solskjær og Sigurd Rushfeldt spilte sammen i alle avslutningsøvelsene, og dermed blir det benkesliting på RBKs Frode Johnsen.

Tessem eller Strand

Midtbanen er mer usikker. Med to spisser er det plass til fire spillere på midten. Trond Andersen får den ene plassen sentralt, og utfylles av Eirik Bakke. På venstrekanten ender John Arne Riise, mens Roar Strand og Jo Tessem slåss om den andre kanten.

Semb drillet forsvaret intensivt i dag. Landslagssjefen overrasker trolig mange med valget av Thomas Pereira på venstrebacken. Viking-backen var på plass i alle forsvarskombinasjonene. Det samme gjelder Christer Basma på høyresiden.

Drillingen av midtbackene kan tyde på at Ronny Johnsen vrakes i morgen. Henning Berg og Claus Lundekvam fikk mest tid sammen, og Semb er muligens usikker på Johnsens kampform siden han verken trener eller spiller på høyt nivå for tida.

På den annen side kan det hende Semb er så bombesikker på den tidligere Manchester United-stopperen at han føler han ikke trenger å teste ham. 33-åringen har vært blant de mest friskeste under landslagssamlingen i Oslo.

Keeperplassen er det ingen tvil om: 37-årige Frode Grodås har fått plassen bak forsvarsfireren på treninga både i dag og i går.

- Jeg både håper og tror jeg spiller fra start, sier Grodås til Dagbladet.no.

To-tre plasser ledige

Nils Johan Semb har glede av å overraske med sin 11'er, og tar trolig en lang prat med assistentene Harald Aabrekk og Erik Thorstvedt i kveld.

Sembs føler selv at betydningen av den siste gjennomkjøringen før matchen ofte blir overdrevet.

- Jeg har et lag i hodet. Det er ikke så veldig mange plasser det står om, et par-tre, sier Semb.

Dagbladet.nos lag mot Nederland i morgen:

Keeper: Frode Grodås (Hønefoss).

Forsvar: Christer Basman (RBK), Henning Berg (Blackburn), Claus Lundekvam (Southampton), Thomas Pereira (Viking).

Midtbane: Roar Strand (RBK), Eirik Bakke (Leeds), Trond Andersen (Wimbledon), John Arne Riise (Liverpool).

Angrep: Ole Gunnar Solskjær (Manchester United), Sigurd Rushfeldt (Austria Wien).Sett opp ditt forslag til landslag!