Grodås ikke lett å lure

MARSEILLE (NTB): Ronaldo holdt show i en omgang, scoret to ganger og la opp til tre mål. Tysklands målvakt Andreas Köpke lusket i garderoben og overlot keeperplassen til Frode Grodås, som holdt buret rent da Europa tapte 2-5 for Resten av verden i forkampen til VM-trekningen.

Grodås nyttet sjansen til å vise seg fram for eventuelle nye klubber, selv om hans oppvisning var i atskillig mer beskjeden målestokk enn fenomenale Ronaldos trylleshow. Grodås hadde fire kvalifiserte redninger, og er uten baklengsmål mot Ronaldo etter å ha møtt 20-åringen to ganger i år.

Sportsavisa L'Equipe hadde regnet ut at spillerne til sammen var verd en drøy milliard kroner, hvorav Ronaldo alene sto for en firedel. I første omgang virket det som journalisten hadde solgt 20-åringen for billig.

Europa tok ledelsen i første minutt da rumenske Marius Lacatus fikk ballen i gave og skjøt i mål fra fri posisjon, men siden handlet det bare om Ronaldo, som var lagkaptein og takket for tilliten ved å regissere fem mål.

Fintet bort

Først spilte han fram colombianske Antony de Avila, som lurte offsidefella med sitt smarte løp. Så fintet Ronaldo stjernestopperen Fernando Hierro samme vei tre ganger, inntil Hierro holdt seg på avstand og Ronaldo kunne knalle ballen i mål.

Deretter spilte Ronaldo to ganger fram sin argentinske spissmakker Gabriel Batistuta til scoringer, før han selv nikket en langpasning forbi keeper Andreas Köpke og trillet ballen i tomt mål.

Frode Grodås, av l'Equipe verdsatt til 12 millioner kroner eller en 23- del av Ronaldos verdi, overtok keeperplassen i og fikk litt orden på et forsvar som i første omgang ikke hang sammen. Med Paul Ince som sweeper (!) tettet Europa bra igjen.

Gikk ut

Ronaldo og Batistuta hadde gjort sitt, og ble etter avtale byttet ut en halvtime før slutt. Da hadde Zinedine Zidane redusert for et Europa-lag som i andre omgang var klart best.

Grodås reddet alene med innbytterne Eric Wynalda og Deon Burton, og hadde kvalifiserte redninger også på skudd fra Hidetoshi Nakata og Hussain Sulimani.

Etter kampen, som ble avblåst et par minutter for tidlig for å gjøre klar til trekningen, stormet hundrevis av de inviterte skolebarna som utgjorde publikum inn på banen. Det kan kanskje få innvirkning på den nylig fattede beslutningen om å rive gjerdene på åtte av ti VM-arenaer.