Grodås på hjemmebane

Norge tok seg ikke tid til å trene på Stade Velodrome foran morgensdagens skjebnekamp mot Brasil, og for Frode Grodås ville det vært overflødig. Han vet «alt» om hvordan det er å spille der.

- Det er den nye hjemmebanen min, fleiper Grodås som det siste året har spilt flere kamper på Stade Velodrome enn på noen annen bane. Av hans 11 kamper på A-nivå har to gått i Marseille. Tirsdag spiller han der for tredje gang på sju måneder.

Han voktet Norges mål der i kampen mot Frankrike i februar, og holdt buret rent da han spilte andre omgang i stjernekampen foran VM-trekningen i desember. Da spilte han faktisk mot Ronaldo en stund.

- Det var ikke så veldig lenge. Han hadde scoret tre ganger i første omgang og gikk ut etter et kvarter, minnes Grodås. Det blir nok verre å temme Brasils superspiss i morgen.

Større krav

- I alle lagdeler vil det stilles større krav enn normalt. Brasil har individuelt svært gode spillere med veldig mye spisskompetanse. Vi må finne spruten og entusiasmen og gjøre det i lag. Henger lagdelene og hele laget sammen, så kan vi klare det, sier Grodås.

Han virket trygg og opplagt et døgn før Brasils varslede stormløp mot Norges mål.

- Jeg tror de vil gå ut med et skikkelig trøkk i de første 15-20 minuttene. Men vi skal også være skjerpet. Vi skal trykke tilbake, lover Grodås. Han er ikke helt enig med Drillo som har gjort et poeng ut av at laget er tilbake i utfordrerposisjon.

Positiv overraskelse

- Vi lar oss ikke så lett rive med av voldsomme svingninger i media og blant folk. Det siste året har vi hatt marginene litt på vår side, og bra flyt. For oss er dette bare en ny vanskelig kamp, sier han.

- Men jeg føler når jeg prater med folk at alt bra i tirsdagens kamp vil være en positiv overraskelse.

(NTB)