Grodås vrakes ikke

LONDON (Dagbladet): - Det er veldig urettferdig overfor Frode å vinkle Egypt-kampen på det ene baklengsmålet, sier Nils Johan Semb til Dagbladet. Det kan da ikke bety annet enn at nasjonens ballsjef er evig og tro til Grodås faller?

- Se hva han (Grodås) gjorde i VM og legg til det han har gjort i høst, sier Nils Johan Semb. - Frode Grodås er en meget god og rutinert keeper. Og derfor velger jeg å se bort fra det som skjedde onsdag kveld.

- Det er uflaks og sånn som skjer i fotball.
- Hvilket betyr?

- At vi har tre bra folk å velge mellom på keeperplassen. Den ene, Frode, har erfaringene. De to andre, Thomas (Myhre) og Espen (Baardsen) er unge og gode.

Nils Johan Semb dro til Egypt med uflaks, nyoppståtte stilbrudd i forhold til fortida og tre av fire skuffende resultater. Onsdag kveld fikk han enda mer. Mer uflaks og en ny resultatmessig skuffelse.

Og:

På toppen av det sleivsparket Frode Grodås nytt liv i den miljøgnagende keeperdebatten.

- Det er mye jeg ikke trenger, sier Nils Johan Semb. Underforstått: Keeperdebatten som nå vil blusse opp igjen kunne han tenkt seg å være foruten. Men han faller ikke spillerne sine i ryggen og vil ikke være med på at gamle meritter - og ikke tabber - er det som rår når det gjelder uttak.

- Det er ingen grunn til å stille det spørsmålet, sier landslagstreneren.

Men i forkant av treningskampen mot Italia 10. februar vil spørsmålet bli stilt igjen. Og - for hver kamp Frode Grodås forblir på benken i Schalke 04, vil det bli ytret både i små og større sammenhenger. Ikke minst fordi Norge har to gutter som spiller til de milde keepergrader i England.

Og som vil inn på laget.

- Hvis Frode ikke spiller i tida framover så blir det et problem, innrømmer Semb. Lenger enn det strekker han seg ikke. Og en slik støtte vil gjøre Frode Grodås godt. Han vet nemlig hva kritikk handler om.

- Frode er tøff og kommer helt sikkert igjen, sier keepertrener Erik Thorstvedt. - Han har opplevd keeperdebatten før. Og derfor er det feil å være kategorisk når det gjelder det som skjedde mot Egypt.

- Frode var uheldig - ferdig med det.