- Grødseth kan ikke være så dum

Egil «Drillo» Olsen er oppgitt over Lyn-leder Ole Ray Grødseths uttalelser i Dagbladet i går. - Det er alltid folk i fotballen som er redd for det teoretiske, sier Drillo til Dagbladet.

- Best uten utdanning

At Grødseth mener at det er bedre jo mindre utdanning en trener har, synes han er hårreisende.

- Jeg kan ikke tro på deg når du sier at han har sagt det. Grødseth kan ikke være så dum at han mener noe sånt.

- Han er sitert riktig!

- Jeg leste saken, men stoler ikke på deg. Jeg må høre ham si det sjøl først.

- Dessuten, hvorfor skulle han si det. Var ikke han er med på å ansette en D-trener i sommer? Braovic er jo den best utdanna treneren i landet, sier Drillo, tydelig sarkastisk.

Erfaring viktigst

Drillo er likevel villig til å diskutere hvorvidt trenerutdanning er viktig.

- Treneren har ikke så veldig stor betydning. Det kommer veldig an på hvilken type du er. Jeg kjenner jo Kjetil Rekdal godt, og vet jo hva han står for. Han er en spesiell type, med en glødende interesse for fotball, sier Drillo.

Som mener erfaring er det viktigste. Både teoretisk og praktisk.

- Du finner vel knapt en topptrener i Norge uten en viss toppfotballerfaring. Det må du ha, om ikke på landslagsnivå, så iallefall på et høyt nivå.

- Sjøl mener jeg at jeg var en bedre trener da jeg var 45 år, enn da jeg var 35. Og jeg er helt sikker på at jeg var bedre da jeg var 55, enn da jeg var 45.

Ekstreme briter

Drillo avviser at han hører til noen NFF-skole. Han har sin utdanning fra idrettshøgskolen. Og Drillo mener at det er internasjonal trend at teoretisk bakgrunn blir viktigere og viktigere.

- I Tyskland, Spania og Italia må man ha profflisens for å få trene en toppklubb. Norge er et av landene det ikke trengs, men det mest ekstreme eksempelet her er England. Der er spillererfaring viktigst. Har man en brukbar karriere, og er utstyrt med en god karisma, kan man komme langt som trener. Der er formen viktigere enn innholdet.

KRITISK: Drillo mener det er tøv å hevde at lite trenerutdanning er det beste for en trener.- Erfaring er det viktigste, mener den norske trenerguruen.