Grødum: -  Ikke gå som meg

Norges nye skøytehelt Øystein Grødum (27) anbefaler ingen å kopiere «Grødum»-armen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HAMAR (Dagbladet): Det ser ikke særlig pent ut. Vi er i Vikingskipet på Hamar. Norges skøytelandslag trener. Runde på runde. Men én mann skiller seg ut. I hver sving. Øystein Grødum ser ut som om han har en høyrearm han ønsker å bli kvitt.

-  Først trodde jeg det var negativt. For en stund siden ble jeg fortalt at det gikk fort, men «blir veldig bra når jeg får gjort noe med den armen», forteller Øystein Grødum til Dagbladet.

Død arm

For Grødum har høsten og førjulssesongen vært veldig bra. Uoffisiell verdensrekord på 3000 m utendørs (3.47.93), ny norgesrekord på 5000 m ( 6.16.74) og 10000 m (13.08.52).

Fysikkforsker Rune Hoel sa glatt ut i Verdens Gang at sørlendingen får bedre balanse og mer akselerasjon i svingene. Og stoppeklokker lyver som kjent ikke.

-  Først trodde jeg det var negativt. Jeg prøvde å gå tradisjonelt. Det er hyggelig at jeg nå kan få lagt den debatten død, sier 27-åringen.

Men den horisontale «Grødum-armen» er ingen gjennomtenkt genial tanke fra BI-studenten.

-  Jeg har alltid vært stiv i bevegelsene. Jeg har sett på video at jeg ikke var like utpreget tidligere. Fokuset har vært å holde den høyt bak. Jeg har ikke tenkt på det, så det har bare blitt sånn, forklarer Grødum.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer