Tour de France 2019

Groenewegen best - Kristoff fikk det tungt

Dylan Groenewegen tok sin første seier i årets Tour de France. Alexander Kristoff endte på tiendeplass.

RASKEST: Dylan Groenewegen var akkurat noen centimeter foran Caleb Ewan, og kunne strekke armen i været etter målgang. Foto: REUTERS/Gonzalo Fuentes/NTB scanpix
RASKEST: Dylan Groenewegen var akkurat noen centimeter foran Caleb Ewan, og kunne strekke armen i været etter målgang. Foto: REUTERS/Gonzalo Fuentes/NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dylan Groenewegen jublet for Jumbo-Vismas tredje etappeseier i årets Tour de France, da han endelig tok sin første seier i årets Tour de France.

Nederlenderen regnes som verdens raskeste spurter om dagen og var favoritt på dagens etappen. Etter uhell og noen svake spurter til når var han akkurat centimeterne foran Caleb Ewan denne gangen, mens Peter Sagan tok tredjeplassen.

Alexander Kristoff var igjen med i spurten, men måtte bruke for mye krefter for å kjøre seg fram til en god posisjon etter å ha havnet langt bak i den siste krappe svingen halvannen kilometer før mål.

Dermed måtte lagkompis Sven Erik Bystrøm forsøke å kjøre nordmannen fram igjen, men det kostet masse krefter før selve sprinten gikk.

- Sven fikk meg fram, men det kostet mye krefter og vi tok mye vind. Beina mine på slutten ble for tunge, sier Kristoff til TV2 etter etappen.

Amund Grøndahl Jansen kjørte på sin side opptrekk for Dylan Groenewegen og gjorde en fantastisk innsats i front av feltet på den nest siste kilometeren.

- Det er herlig, særlig når det gikk litt trått sist, så viser Dylan at han er og regner med. Det er rått at han tar det, sier han til TV2.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer