Tour de France 2019

Groenewegen best - Kristoff fikk det tungt

Dylan Groenewegen tok sin første seier i årets Tour de France. Alexander Kristoff endte på tiendeplass.

RASKEST: Dylan Groenewegen var akkurat noen centimeter foran Caleb Ewan, og kunne strekke armen i været etter målgang. Foto: REUTERS/Gonzalo Fuentes/NTB scanpix
RASKEST: Dylan Groenewegen var akkurat noen centimeter foran Caleb Ewan, og kunne strekke armen i været etter målgang. Foto: REUTERS/Gonzalo Fuentes/NTB scanpixVis mer

Dylan Groenewegen jublet for Jumbo-Vismas tredje etappeseier i årets Tour de France, da han endelig tok sin første seier i årets Tour de France.

Nederlenderen regnes som verdens raskeste spurter om dagen og var favoritt på dagens etappen. Etter uhell og noen svake spurter til når var han akkurat centimeterne foran Caleb Ewan denne gangen, mens Peter Sagan tok tredjeplassen.

Alexander Kristoff var igjen med i spurten, men måtte bruke for mye krefter for å kjøre seg fram til en god posisjon etter å ha havnet langt bak i den siste krappe svingen halvannen kilometer før mål.

Dermed måtte lagkompis Sven Erik Bystrøm forsøke å kjøre nordmannen fram igjen, men det kostet masse krefter før selve sprinten gikk.

- Sven fikk meg fram, men det kostet mye krefter og vi tok mye vind. Beina mine på slutten ble for tunge, sier Kristoff til TV2 etter etappen.

Amund Grøndahl Jansen kjørte på sin side opptrekk for Dylan Groenewegen og gjorde en fantastisk innsats i front av feltet på den nest siste kilometeren.

- Det er herlig, særlig når det gikk litt trått sist, så viser Dylan at han er og regner med. Det er rått at han tar det, sier han til TV2.

Dermed har laget vunnet sin tredje etappe allerede i løpet av den første uka av touren.

- 3 av 7? Det er god uttelling, sier en smørblid Grøndahl Jansen.

Etter gårsdagens tøffe fjelletappe, var det i dag igjen klart for en etappe for de raskeste spurterne. Det ble en ren transportetappe etter gårsdagens slit.

På den lengste etappen av årets Tour, syklistene tråkket over 230 kilometer mellom Belfort og Chalon-sur-Saône, var det bare to mann som forsøkte seg i bruddet, som enkelt ble kontrollert av feltet.

Inn mot mål var Deceuninck-Quick Step, Bora-Hansgrohe og Team Jumbo-Visma som var spurtlagene som dominerte feltet for hver sin spurter.

Nairo Quintana og Dan Martin var i et lite øyeblikk i småtrøbbel etter å ha ligget langt bak feltet da tempoet ble satt opp til en innlagt spurt, men Movistar sendte ned laget sitt og fikk kjørt sammenlagtkandidaten sin opp igjen.