Sykling:

Groenewegen ble for rask for Boasson Hagen

Ny spurttriumf til den nederlandske mesteren.

DUELL: Dylan Groenewegen (t.h) vinner spurten mot Edvald Boasson Hagen under fjerde etappe i Tour of Norway. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
DUELL: Dylan Groenewegen (t.h) vinner spurten mot Edvald Boasson Hagen under fjerde etappe i Tour of Norway. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SARPSBORG (procycling.no): I spurtduellen som avgjorde den fjerde etappen i Tour of Norway var det en ny nordmann som tok opp kampen med Dylan Groenewegen, men nok en gang ble den nederlandske mesteren for rask.

På den andre etappen var det Kristoffer Halvorsen som utfordret Groenewegen. Lørdag var det Edvald Boasson Hagen som var nærmest.

På oppløpet i Sarpsborg lå LottoNL-Jumbo-spurteren side om side med Boasson Hagen med noen hundre meter igjen. August Jensen (Team Coop) lå først, men ble passert av begge to da duoen tråkket til.

Boasson Hagen gikk på høyre side, Groenewegen mot venstre, men det var aldri jevnt mellom de to. Nederlenderen var den suverent raskeste, og vant komfortabelt foran Boasson Hagen.

– Det betyr mye. Min tredje seier i år, så jeg er i god form. Det var en veldig lang spurt, og den var veldig hard, så jeg er glad for at jeg klarte det, sier Groenewegen til procycling.no etter målgang.

– Lagarbeidet var bra. Lars Boom jobbet mye i front. Vi kontrollerte rittet. Vi ventet lenge i spurten, kanskje litt for lenge. Men det var motbakke i spurten, så da kunne vi vente lenge. Det var en veldig hard avslutning. Jeg er nok litt bedre i en flat spurt. Det er kanskje bedre for Boasson Hagen, beretter Groenewegen om den 192 kilometer lange etappen fra Lillestrøm til Sarpsborg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer