Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sykling:

Groenewegen ble for rask for Boasson Hagen

Ny spurttriumf til den nederlandske mesteren.

DUELL: Dylan Groenewegen (t.h) vinner spurten mot Edvald Boasson Hagen under fjerde etappe i Tour of Norway. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
DUELL: Dylan Groenewegen (t.h) vinner spurten mot Edvald Boasson Hagen under fjerde etappe i Tour of Norway. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SARPSBORG (procycling.no): I spurtduellen som avgjorde den fjerde etappen i Tour of Norway var det en ny nordmann som tok opp kampen med Dylan Groenewegen, men nok en gang ble den nederlandske mesteren for rask.

På den andre etappen var det Kristoffer Halvorsen som utfordret Groenewegen. Lørdag var det Edvald Boasson Hagen som var nærmest.

På oppløpet i Sarpsborg lå LottoNL-Jumbo-spurteren side om side med Boasson Hagen med noen hundre meter igjen. August Jensen (Team Coop) lå først, men ble passert av begge to da duoen tråkket til.

Boasson Hagen gikk på høyre side, Groenewegen mot venstre, men det var aldri jevnt mellom de to. Nederlenderen var den suverent raskeste, og vant komfortabelt foran Boasson Hagen.

– Det betyr mye. Min tredje seier i år, så jeg er i god form. Det var en veldig lang spurt, og den var veldig hard, så jeg er glad for at jeg klarte det, sier Groenewegen til procycling.no etter målgang.

– Lagarbeidet var bra. Lars Boom jobbet mye i front. Vi kontrollerte rittet. Vi ventet lenge i spurten, kanskje litt for lenge. Men det var motbakke i spurten, så da kunne vi vente lenge. Det var en veldig hard avslutning. Jeg er nok litt bedre i en flat spurt. Det er kanskje bedre for Boasson Hagen, beretter Groenewegen om den 192 kilometer lange etappen fra Lillestrøm til Sarpsborg.

Boasson Hagen nærmet seg i sammendraget

Til tross for at etappeseieren røk, så har Boasson Hagen god grunn til å være fornøyd etter lørdagens fjerde etappe.

Med andreplassen tok rudsbygdingen seks bonussekunder, og takket være en splitt i feltet fikk sammenlagtleder Pieter Weening en tid som var tre sekunder dårligere enn Boasson Hagen sin.

Dermed er nederlenderen sin ledelse redusert til tre sekunder i det én etappe gjenstår.

– Det ble en hard kamp på de siste meterne. En tøff avslutning, men Groenewegen er ikke en dårlig mann å tape for. Jeg skulle gjerne tatt noen ekstra sekunder i sammendraget, men jeg knapper innpå litt. Og det er bra, sier Boasson Hagen til procycling.no etter at andreplassen var et faktum.

– Det var Groenewegen jeg fryktet, men jeg satt på hjulet til Simon Gerrans og hadde et bra utgangspunkt i spurten. Det var synd at det ikke gikk på slutten der.

Simon Gerrans ble nummer fire på etappen, og er nå tredjemann i sammendraget, på samme tid som Boasson Hagen.

Tour of Norway avsluttes søndag, med en 155 kilometer lang etappe med målgang i Oslo.