STJERNESMELL: Thomas Sørensen forsøkte å fortsette kampen, men måtte til slutt gi seg.Foto: SCANPIX/AFP/PAUL ELLIS
STJERNESMELL: Thomas Sørensen forsøkte å fortsette kampen, men måtte til slutt gi seg.Foto: SCANPIX/AFP/PAUL ELLISVis mer

Groggy Sørensen ut på båre i sterk Stoke-seier

Fikk et kne i ansiktet.

Robert Huths scoring etter et kvarter ga Stoke 1-0-seier over Everton, men for lagkamerat Thomas Sørensen ble det en vond kveld. Den danske målvakten fikk et kne i ansiktet og måtte bæres av banen.

Everton og Stoke har begge vist vekslende form i høst og er plassert midt på tabellen i engelsk eliteserie. Søndag hadde tannløse verter lite å by på, og Huth ble matchvinner i en sjansefattig kamp på Goodison Park.

Målet kom etter en corner fra Matthew Etherington som Dinijar Biljaletdinov bare fikk halvklarert. Dean Whitehead knallet til på volley, og Huth fikk styrt ballen videre i mål til 1-0.

Danmarks landslagskeeper Thomas Sørensen holdt buret rent for Stoke, men fikk to harde smeller i løpet av kampen. Etter en halvtimes spill kolliderte han med stolpen da han skulle avverge en Everton-sjanse, men kom seg på beina igjen.

Like bra gikk det ikke da han fikk kneet til vertenes Tim Cahill i ansiktet i midten av annen omgang. Etter å ha sydd et par sting, var målvakten på beina, men det varte ikke lenge. Fra knestående posisjon måtte han over på båre og ble erstattet at Asmir Begovic, som bidro til at gjestene holdt nullen kampen ut.

Seieren gjorde at Stoke klatret forbi fem lag på tabellen til 8.-plass med 18 poeng. Everton, Aston Villa, Norwich og Queens Park Rangers har alle 16.

(NTB)