Gromstad sto fram da det var tøft i Stabæk

- Etter det jeg har hørt, var han den ubestridte lederen, forteller Jon Knudsen.

SORG PÅ NADDERUD: Fredrikstad-keeper Jon Knudsen var tilbake på Nadderud i går, for å hedre avdøde Tor-Marius Gromstad. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
SORG PÅ NADDERUD: Fredrikstad-keeper Jon Knudsen var tilbake på Nadderud i går, for å hedre avdøde Tor-Marius Gromstad. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

(Dagbladet): Meldingen om at Tor-Marius Gromstad var funnet død slo ned som en istapp i det vårgrønne gresset på Nadderud i går.

Etter to dager med intens leting måtte klubben ta inn over seg at unggutten er gått bort.

Jon Knudsen forlot Stabæk etter forrige sesong, en sesong med økonomisk trøbbel der han selv blant annet ble varslet om oppsigelse. I går var han tilbake på sitt gamle stadion, for å hedre en gutt som var viktig for ham og de andre i bærumsklubben.

- Tor Marius betydde mye for mange. Han var alltid en sånn type som prøvde å løfte gruppa, han tok alltid det ekstra ansvaret, sier keeperen til Dagbladet.

- På hvilken måte?

- Han var ikke redd for å bidra når vi som klubb hadde det tøft. Da bidro han sterkt til å skape et godt miljø i garderoben. Han var en person som var i sentrum, og som deltok i diskusjoner der han ytret meningene sine.

Ubestridt leder
Tor-Marius Gromstad var en av de seks spillerne som fikk brev med varsel om oppsigelse da krisen rammet Stabæk i november. I den vanskelige situasjonen husker Jon Knudsen 22-åringen som en ledertype.

- Han ble spurt om å sitte i spillerutvalget i 2011, og representere de unge. Han tok gjerne på seg det ansvaret. Tor-Marius var veldig nysgjerrig, og så hele tida muligheter for å utvikle seg selv. Han hadde bein i nesa og sa akkurat hva han mente i forskjellige møter med klubben, og jeg tror også han har vært et slags talerør i Stabæk i år også, sier Fredrikstad-målvakten.

- Jeg kjenner ikke de indre forholdene så godt i år som tidligere, men etter det jeg har hørt, var han den ubestridte lederen i spillergruppa i år. Med et så ungt mannskap følte han helt sikkert et ansvar, det var slik han var som type. Han skulle styre skuta, forteller Knudsen.

Veteranen sier han ikke hadde særlig kontakt med Gromstad det siste halvåret, men at han ble veldig godt kjent med midtstopperen i de fire årene de spilte sammen.

- Jeg synes han var en spennende spiller, som tok for seg. Han jobbet steinhardt på hver eneste trening, han visste at det bare var hardt arbeid som gjaldt for å nå opp. Han hadde ikke primadonnanykker, men var en godt likt kar som alle ønsket godt. Om noen av de yngre spillerne hadde problemer privat, likte han å komme med sine tanker om de tingene. Man kunne prate med ham om hva som helst, han var veldig lyttende. Og så var han smart nok til å studere ved siden av også, og opptatt av å ha et miljø utenfor fotballen. Tor-Marius var klar over at han var priviligert som var fotballspiller, sier Knudsen.

- Hvordan har du opplevd disse dagene med uvisshet?

- Det har vært uvirkelig. Jeg fikk vite på søndag ettermiddag at han var meldt savnet, og at han hadde vært det siden dagen før. Til å være så ung tok han veldig mye ansvar. Det er vondt å tenke på. Det er litt som Stabæk-lege Erik Røde sa, jeg er i hvert fall lettet over at de har funnet ham. Det ville vært forferdelig om den uvissheten som har vært de siste dagene skulle pågått over lengre tid. Det som har skjedd er dypt tragisk, men det er godt de har funnet ham, sier målvakten.

Spiller for å hedre ham
Stabæks kamp mot Vålerenga i morgen er utsatt på ubestemt tid. Nå skal klubben bruke tiden til å sørge.

LAGKAMERATER: Knudsen beskriver Gromstad (venstre) som en ung ledertype.
Foto: Linn Cathrin Olsen / SCANPIX
LAGKAMERATER: Knudsen beskriver Gromstad (venstre) som en ung ledertype. Foto: Linn Cathrin Olsen / SCANPIX Vis mer

I kveld kl. 19 blir det minnestund for Tor-Marius Gromstad i Jar kirke. Den er åpen for alle.

- Det er et sjokk for alle i Stabæk, og ikke til å tro. Hvordan dette kunne skje med en gutt som Tor Marius er uvirkelig. Men jeg tror det vil samle klubben enda mer. Samholdet vil bli stekere. Det er mange flinke folk der, som vil hjelpe unggutta som er der, sier Jon Knudsen til Dagbladet.

- Hvordan blir det å spille kamp mot Molde 16. mai?

- Det blir veldig spesielt. Jeg er sikker på at Tor Marius ville ønsket at vi fortsatte som før. Jeg tar med den tanken, og føler at vi spiller kampen for å hedre ham. Jeg håper og tror vi får til en markering, idrettsfamilien er ikke så storm sier FFK-keeperen.