Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tett på Tour de France-debut:

Grøndahl Jansen dropper NM i påvente av Tour de France

Drar heller på samling med Dylan Groenewegen.

FÅR TILLIT: Siden Dubai Tour i februar har Amund Grøndahl Jansen syklet mange ritt sammen med Dylan Groenewegen. Og i sommer sykler de to Tour de France sammen. FOTO: Jarle Fredagsvik, procycling.no
FÅR TILLIT: Siden Dubai Tour i februar har Amund Grøndahl Jansen syklet mange ritt sammen med Dylan Groenewegen. Og i sommer sykler de to Tour de France sammen. FOTO: Jarle Fredagsvik, procycling.no Vis mer

(procycling.no): Blant de norske proffene er det tre av dem som ikke ser ut til å rekke hjem til Sykkel-NM i Sandefjord.

Odd Christian Eiking prioriterer trening, Sindre Lunke skal i aksjon i Le Tour de Savoie Mont Blanc - mens Amund Grøndahl Jansen skal tilbringe noen flere dager i «mellomhøyden» i Slovenia.

- Meningen er å bevare høydeeffekten fra Sierra Nevada noen uker ekstra, uten for stor belastning, forklarer han overfor procycling.no.

Hjemreisen kommer først tirsdag 26. juni, og da er NM-fellesstarten allerede et avsluttet kapittel.

- Jeg kan dessverre ikke kjøre i år. Men hadde jeg gjort det, hadde jeg nok stilt på start med ambisjoner, sier han.

Bytter ut NM med Tour de France

At NM blir en profil fattigere, lever vi godt med. Det understreker bare enda mer ettertrykkelig, det Nico Verhoeven slo fast overfor procycling.no etter at nordmannen hjalp Dylan Groenewegen mot nok en etappeseier under Tour of Norway-åpningen i Horten:

- Amund har en reell sjanse til å få reise til touren. Han er i bra slag. Han gjorde det bra i klassikerne og er i spurtopptrekket rundt Dylan som er en av våre kapteiner til Tour de France. Det er stor sjanse for at Amund sykler touren denne sesongen, uttalte Verhoeven.

Les også: - Det er stor sjanse for at Amund sykler touren

Det eneste forbeholdet var at Grøndahl Jansen måtte være i bra form om et par ukers tid. Altså at høydeoppholdet i Sierra Nevada skulle slå fordelaktig ut, hvilket det ser ut til at det har gjort.

Han sykler Slovenia rundt denne uka sammen med blant andre Groenewegen og Primoz Roglic. Under åpningsetappen var Timo Roosen nærmest seieren for de gule og sorte, mens Grøndahl Jansen og Groenewegen kom inn med hovedfeltet 13 sekunder bak.

- Bahrain-Merida gikk skarpt mot høyre og der gikk det flere ryttere ned. Jeg er allerede på vei forbi for å starte opptrekket. Jeg ser bak at Dylan er borte, så jeg svingte bare ut, forteller han.

Kan ikke bekrefte noe

LottoNL-Jumbo har alt bestemt seg for å arrangere en treningssamling i etterkant av rittet.

- Vi blir igjen med fire ryttere her fra søndag (17. juni, vår anm.) og fram til 26., forteller han.

De fire rytterne er foruten ham selv Paul Maertens, Timo Roosen og Dylan Groenewegen, altså tre andre ryttere som skal sykle Tour de France denne sommeren. De vil også bli fulgt opp av en trener og massører.

Ettersom den endelige oppstillingen til LottoNL-Jumbo ennå ikke er offentlig, kan heller ikke nordmannen kommentere sitt kandidatur.

Han strekker seg likevel til å si:

- Jeg har hatt juliplanene klare lenge, men om det blir høydeleir eller Tour de France, må laget få offentliggjøre.

Kilder til procycling: - Har fått ja

procycling.no vet imidlertid at 24-åringen fra Nes på Romerike har fått klarsignal til å kjøre treukersrittet.

Det sier seg egentlig også selv ettersom han har steget i gradene og blitt en av førstespurter Groenewegen aller viktigste støttespillere denne sesongen.

I mai syklet de Tour of Norway sammen, før Grøndahl Jansen sluttet seg til de Tour de France-aktuelle rytternes høydeleir i Sierra Nevada etter å ha fullført Tour des Fjords først.

I starten av sesongen fant de ut av rollene i spurtopptrekket etter at de kjørte Dubai Tour, Algarve rundt og Paris-Nice sammen. Flere av mulighetene åpenbarte seg etter at Groenewegen hadde forespurt etter nettopp nordmannen foran uttakene.

Flere av rytterne som til slutt ender opp utenfor de åtte utvalgte til laget som stiller på start i Frankrike den 7. juli, blir sendt på høydesamling i Kütai i Østerrike.

Men blant disse navnene blir ikke Grøndahl Jansens å finne.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media