Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Groningen-kompisene unner Nevland sjansen

I Fulham.

(Dagbladet.no): Roy Hodgson er i ferd med å hente en liten siddiskoloni til Fulham. Brede Hangeland er allerede klar, og går det som Erik Nevland håper, slår han følge før overgangsvinduet stenger om 10 dager.

Den nederlandske avisa Dagblad van het Noorden skriver at den nedrykkstruede Premier League-klubben vil tilby 31-åringen kontrakt fram til 2011.

Overfor Dagbladet.no sier Nevland at han «absolutt ikke» har vært i kontakt med Fulham, men at han vet om interessen gjennom agent Rune Hauge. - Helt ærlig har jeg ikke peiling på hva som skjer. Jeg tør ikke håpe på noe, men kommer det en sånn sjanse tar jeg den med begge hendene. Det er klart jeg vil det, sier Nevland.

Groningen er samarbeidsvillige

Groningen-direktør Hans Nijlaand har uttrykt forståelse for at Fulham er en kjempesjanse for nordmannen, samtidig som de er svært lite lystne på å miste en av sine mest populære spillere. I desember i fjor ble han kåret til årets person i byen, etter å ha blitt stemt fram av folket.

Nevland har to og et halvt år igjen av kontrakten.

- De (Groningen) har vært veldig samarbeidsvillige, de er villige til å snakke med Fulham. Alle overganger handler om å bli enige om en pris.

- Har Groningen sagt hva de krever for å slippe deg?

FÅR STØTTE AV LAGKAMERATENE: Erik Nevland har en høy stjerne i Groningen, men de fleste unner ham en ny mulighet i Premier League. Jeg tør ikke håpe på noe, men kommer det en sånn sjanse tar jeg den med begge hendene, sier Nevland til Dagbladet.no. Foto: REUTERS
FÅR STØTTE AV LAGKAMERATENE: Erik Nevland har en høy stjerne i Groningen, men de fleste unner ham en ny mulighet i Premier League. Jeg tør ikke håpe på noe, men kommer det en sånn sjanse tar jeg den med begge hendene, sier Nevland til Dagbladet.no. Foto: REUTERS Vis mer

- Ikke som jeg vet.

- Hvordan har reaksjonene fra omgivelsene vært?

- Om det skulle bli noe av, unner de fleste meg dette. Jeg har ikke fått noen negative reaksjoner, lagkameratene sier også at de unner meg en sånn sjanse, sier Nevland

Han ser på det som et stort pluss at Hodgson og Hangeland allerede er i klubben.

- Det hadde vært spesielt med to fra Stavanger, men vi har ikke snakket så mye om det, det er fremdeles bare spekulasjoner. Jeg har hatt litt kontakt med Brede og gratulert ham med kontrakten. Men det er travle dager.

- Og du har ikke snakket med Hodgson?

- Nei, men jeg hadde et veldig godt forhold til ham da vi var i Viking. Det ville vært veldig gøy å bli gjenforent med ham. Han er en fantastisk god trener som jeg med glede spiller under, sier han.

Ikke redd for å mislykkes

image: Groningen-kompisene unner Nevland sjansen

Det er 10 år siden Nevland forsøkte seg i Manchester United. Oppholdet i England ble aldri noe eventyr, én ligacupscoring mot Bury ble hans eneste på Old Trafford.

Selv om det er et vesentlig kvalitetshopp fra Æresdivisjonen til Premier League, frykter ikke Nevland at spranget skal bli for stort.

- Det vil tiden vise, men jeg er ikke redd for det. Jeg kan selvsagt mislykkes, som alle andre, men det er ikke noe jeg bekymrer meg for.

På topp for Fulham spiller for tiden Clint Dempsey, som har scoret seks av lagets 23 ligamål. Det er et akseptabelt tall, men Nevland ser ikke på det som noen umulighet å kapre spissplassen om overgangen skulle gå i orden.

- Nå møtte de et godt lag sist (Arsenal), men det er absolutt muligheter.

- Fulham ligger nest sist og har fem poeng opp til streken. Hva tenker du om det?

- Tabellsituasjonen er ikke lystig, men det er ingen umulig oppgave, sier Nevland til Dagbladet.no.

<B>DÅRLIG START:</B> Roy Hodgson har åpnet med tre strake tap, og Fulham ligger fem poeng under streken.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media