Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Oppstart Bundesliga

Grønt lys for Bundesliga - kan bestemme selv når

Bundesliga skal ha fått muligheten til å velge mellom 15. og 22. mai for restart av ligaen.

SNART SPILL IGJEN: Bundesligaen kan starte opp igjen allerede 15. mai. Da får vi se Jadon Sancho og Erling Braut Haaland tilbake på fotballbanen. Foto: SASCHA SCHUERMANN / AFP / NTB Scanpix
SNART SPILL IGJEN: Bundesligaen kan starte opp igjen allerede 15. mai. Da får vi se Jadon Sancho og Erling Braut Haaland tilbake på fotballbanen. Foto: SASCHA SCHUERMANN / AFP / NTB Scanpix Vis mer

SISTE: Den tyske regjeringen har gitt tillatelse til at tysk Bundesliga kan gjenoppta kampaktiviteten tidligst 15. mai. En rekke medier, deriblant Bild, rapporterer at statsminister Angela Merkel bekreftet opplysningene onsdag.

Bundesliga skal ha fått muligheten til å velge mellom 15. og 22. mai for restart av ligaen. Ifølge Bild er 15. mai den mest trolige datoen.

Kampene vil spilles for lukkede dører.

Karantene

Tidligere onsdag skrev tyske medier at myndighetene var beredt til å gi grønt lys for bundesligakamper i mai, men at de samtidig ville sende samtlige spillere gjennom en to uker lang karanteneperiode i forkant.

Det framgikk angivelig av et avtaleutkast statsminister Angela Merkel og lederne for de 16 tyske delstatene diskuterte i et møte onsdag. Det tyske nyhetsbyrået DPA og flere andre medier er i besittelse av utkastet.

Seinere skal den delen om to ukers karantene ha blitt fjernet fra utkastet, slik at en ukes karantene skal være nok før oppstart.

Fotballen i Tyskland har jobbet på spreng for å legge forholdene til rette for å kunne gjenoppta kampaktiviteten i midten av mai. 15. og 16. mai har lenge vært nevnt som datoer.

Så tidlig som mulig

I Haalands klubb Borussia Dortmund håpet man på oppstart i midten av måneden.

- Mitt store ønske er 16. mai, hvilket vil sette oss i en situasjon som gjør det mulig å fullføre sesongen før 30. juni. Det må vi klare, ellers må vi forhandle nye kontrakter, sier administrerende direktør Hans-Joachim Watzke til TV-kanalen RTL.

Mange spillere har kontrakter som går ut 30. juni. Dersom fotballsesongen strekkes utover den datoen, må det etter alle solemerker inngås separate avtaler rundt dette.

SJOKKVIDEO: Fotballaget Hertha Berlin og resten av fotball-Tyskland har blitt rystet av denne videoen fra Salonom Kalou. Video: Rødt Kort Vis mer

Økonomisk krise

I utkastet som foreligger framgår det at politikerne mener en restart av toppfotballen «vil begrense de økonomiske skadevirkningene» i klubbene. Det omtales også som akseptabelt å starte opp igjen kampaktiviteten til tross for at viruspandemien langt fra er tilbakelagt.

Ifølge tyske medier skal et titalls klubber i tysk toppfotball være på konkursens rand etter to måneders kamppause. TV-inntekter fra de gjenstående kampene vil bøte noe på den situasjonen.

Bundesliga blir etter alle solemerker den første store ligaen som gjenopptas etter viruskrisen.

Det gjenstår ni runder av inneværende sesong. Noen lag har ti kamper igjen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!