<strong>STJERNESVØMMER:</strong> VM i svømming avholdes i perioden 27. november til 7. desember. Sarah Louise Rung er Norges fremste medaljehåp. Foto: Alastair Grant / AP Photo / NTB Scanpix
STJERNESVØMMER: VM i svømming avholdes i perioden 27. november til 7. desember. Sarah Louise Rung er Norges fremste medaljehåp. Foto: Alastair Grant / AP Photo / NTB Scanpix Vis mer

Svømme-VM i Mexico

Grønt lys for svømme-VM i Mexico

Jordskjelvet i Mexico truet med å sette en stopper for svømme-VM for funksjonshemmede. Mandag kom gladmeldingen for Sarah Louise Rung og resten av verdenseliten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den internasjonale paralympiske komité (IPC) og de lokale arrangørene i Mexico besluttet da at mesterskapet skal gjennomføres i perioden 27. november til 7. desember. Mexico City blir arrangørby som planlagt.

Som følge av det kraftige jordskjelvet i den mexicanske hovedstaden for to uker siden ble VM-planene midlertidig lagt på is. 361 mennesker mistet livet i jordskjelvet som målte 7,1 på Richters skala.

Sammen med resten av svømmelandslaget var Sarah Louise Rung i ferd med å avslutte en tre ukers høydeleir i amerikanske Flagstaff da beskjeden om den mulige VM-utsettelsen kom. I stedet for å reise til Mexico for å kjempe om edelt metall, ble det hjemreise til Norge.

- Avgjørelsen om å utsette VM var riktig, og det ville vært feil å kjempe om medaljer i en tid der arrangørbyen var rammet av store ødeleggelser og personlige lidelser, skriver landslagstrener Morten Eklund i en pressemelding.

Sarah Louise Rung har tatt 16 VM-medaljer i løpet av sin innholdsrike karriere - 11 av dem i gull.

De neste åtte ukene skal brukes til forberedelser til de forsinkede mesterskapet. Denne uken konkurrerer Rung i Eindhoven for å teste formen etter høydeoppholdet i Flagstaff og å få verdifull konkurransetrening inn mot VM.

NTB

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer