STJERNESVØMMER: VM i svømming avholdes i perioden 27. november til 7. desember. Sarah Louise Rung er Norges fremste medaljehåp. Foto: Alastair Grant / AP Photo / NTB Scanpix
STJERNESVØMMER: VM i svømming avholdes i perioden 27. november til 7. desember. Sarah Louise Rung er Norges fremste medaljehåp. Foto: Alastair Grant / AP Photo / NTB ScanpixVis mer

Svømme-VM i Mexico

Grønt lys for svømme-VM i Mexico

Jordskjelvet i Mexico truet med å sette en stopper for svømme-VM for funksjonshemmede. Mandag kom gladmeldingen for Sarah Louise Rung og resten av verdenseliten.

Den internasjonale paralympiske komité (IPC) og de lokale arrangørene i Mexico besluttet da at mesterskapet skal gjennomføres i perioden 27. november til 7. desember. Mexico City blir arrangørby som planlagt.

Som følge av det kraftige jordskjelvet i den mexicanske hovedstaden for to uker siden ble VM-planene midlertidig lagt på is. 361 mennesker mistet livet i jordskjelvet som målte 7,1 på Richters skala.

Sammen med resten av svømmelandslaget var Sarah Louise Rung i ferd med å avslutte en tre ukers høydeleir i amerikanske Flagstaff da beskjeden om den mulige VM-utsettelsen kom. I stedet for å reise til Mexico for å kjempe om edelt metall, ble det hjemreise til Norge.

- Avgjørelsen om å utsette VM var riktig, og det ville vært feil å kjempe om medaljer i en tid der arrangørbyen var rammet av store ødeleggelser og personlige lidelser, skriver landslagstrener Morten Eklund i en pressemelding.

Sarah Louise Rung har tatt 16 VM-medaljer i løpet av sin innholdsrike karriere - 11 av dem i gull.

De neste åtte ukene skal brukes til forberedelser til de forsinkede mesterskapet. Denne uken konkurrerer Rung i Eindhoven for å teste formen etter høydeoppholdet i Flagstaff og å få verdifull konkurransetrening inn mot VM.

NTB