Grønt lys til Vikersund som arrangør av Raw Air

Redningsaksjon førte fram.

GJENINNSATT: Styret i Det internasjonale skiforbundet (FIS) ga fredag grønt lys for å gjeninnsette Vikersund som arrangør av avslutningsrennene i vinterens Raw Air.


Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
GJENINNSATT: Styret i Det internasjonale skiforbundet (FIS) ga fredag grønt lys for å gjeninnsette Vikersund som arrangør av avslutningsrennene i vinterens Raw Air. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Styret i Det internasjonale skiforbundet (FIS) ga fredag grønt lys for å gjeninnsette Vikersund som arrangør av avslutningsrennene i vinterens Raw Air.

Dermed har de siste ukenes redningsaksjon rundt rennene i mammutbakken ført fram. Bakkekomiteen i FIS tar riktignok den endelige avgjørelsen om å utstede nytt sertifikat til Vikersund 23. november. Det er etter alle solemerker en formalitet.

Tidligere i høst satte den samme bakkekomiteen ned foten og strøk verdens største hoppbakke fra vinterens terminliste. Årsaken var at Vikersund ikke tilfredsstilte kravene som er stilt fra FIS-hold.

Det ble påpekt flere punkter der bakken måtte utbedres.

Stor aktivitet

Siden har det vært hektisk aktivitet på mange fronter for å få mammutbakken tilbake på kalenderen. Gravemaskiner har vært i full sving i anlegget og nye profiltegninger er fremlagt for å etterkomme ønskene fra hopptoppene i FIS om en endret bakkeprofil.

Fjorårets Vikersund-renn ble delvis preget av mange korte svev, som følge av at svært mange hoppere slet med å komme over kulen. Større fart er ikke et alternativ, all den tid det vil kunne gå ut over sikkerheten til de beste.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer