HØYT OPPE: Audun Grønvold tok bronse i OL-skicross. I dagens verdenscuprenn gikk han helt til topps.Foto: Norges Skiforbund
HØYT OPPE: Audun Grønvold tok bronse i OL-skicross. I dagens verdenscuprenn gikk han helt til topps.Foto: Norges SkiforbundVis mer

Grønvold tok sin første seier i v-cupen på tre år

Ledet skicrossrenn fra start til mål.

|||

Audun Grønvold hadde full kontroll, ledet fra start til mål og tok fredag sin første verdenscupseier på tre år i sveitsiske Grindelwald.

Han vant foran sveitseren Michael Schmid og canadiske Christopher Delbosco. Han fikk dermed en flott revansj på Schmid som slo Grønvold i OL og vant gullet i Cypress Mountain.

Nordmannen klarte bronsen i Vancouver-OL.

- Dette var 99,9 prosent klaff. Det kunne, med andre ord, ikke gått særlig bedre. Jeg ble nummer to i åttendedelsfinalen, men ellers vant jeg de andre utslagningsrundene, sa Audun Grønvold til NTB.

- Jeg skal vel heller ikke nekte for at dette var en fin revansj på Michael Schmid som vant OL-rennet i Vancouver. Det er jo greit å dele litt på topplasseringene, mente Grønvold.

Han klarte bronsen i skicrossfinalen i Cypress Mountain under OL, men viste nå at han har beholdt den gode OL-formen, og endelig gikk han til topps i verdenscupen igjen. Forrige gang det skjedde var på senvinteren i 2007.

På topp

- Jeg har vært med og kjempet helt fremme hele denne sesongen, så jeg visste at jeg var i god stand til å vinne i verdenscupen. Det var bare et spørsmål om å ha full klaff på den riktige dagen, sa Grønvold.

Han har vært flink og holdt julene godt i gang siden hjemkomsten fra OL. Han bevilget seg tre dager hjemme hos sin gravide samboer, før han satte kursen til Sverige og derfra videre til Sveits.

I Grindelwald står det et nytt verdenscuprenn på programmet lørdag eller søndag, og neste helg er det verdenscupfinale i Sierra Nevada i Spania.

- Før rennet her i dag (fredag) lå jeg på femteplass i verdenscupen. Nå rykket jeg opp på fjerdeplassen. Dersom det går veldig bra i finalen i Spania er tredjeplassen innen rekkevidde, men bedre enn det kan det ikke bli i verdenscupen sammenlagt, fortalte Grønvold.

God start

- Jeg fikk en veldig god start i finalen her i Grindelwald. Inn i den første svingen hadde jeg en ledelse på 30-40 centimeter, og det var nok til at jeg kunne skjene inn og følge min linje.

- Det var litt klinsj inn i den første svingen som det pleier å være, men etter den svingen hadde jeg en god ledelse og full kontroll, sa Hamar-løperen.

- Jeg følte meg ikke truet, og de som så løpet mitt er enig i det, la han til.

- Hva med framtiden?

- Det har jeg absolutt ikke tatt stilling til. Samboeren min og jeg venter barn i juli, men om jeg kommer til å fortsette ytterligere en sesong vil jeg ikke ta stilling til før årets sesong er over, sa Grønvold.

- Og sesong i år er du vel kjempefornøyd med?

- Ja, idrettslig har det vært veldig bra. Jeg gjorde mye fint i alpint også, men der var jeg ingen vinner. Det er jeg nå, og det er spesielt, innrømmet Grønvold som mener han drar stor fordel av alpinkarrieren som skicrosskjører.

- Det er liten tvil om at all treningen og kjøringen i alpint gir god avkastning nå, sa Audun Grønvold til NTB etter fredagens verdenscupseier i Sveits.

(NTB)