Groteske detaljer frigitt rundt drapet på nederlandsk idrettsprofil

Volleyballdirektør mistenkes for å stå bak.

 SAVNET:  To menn studerer savnet-plakaten av volleyballspilleren Ingrid Visser og kjæresten Lodewijk Severein utenfor sportshallen i Murcia. Nå er det kjent at tidligere trener og sportsdirektør i den lokale klubben er siktet for å ha leid inn noen til å utføre de groteske drapene på det nederlandske paret. Foto: AFP PHOTO / MANUEL LORENZO / NTB Scanpix
SAVNET: To menn studerer savnet-plakaten av volleyballspilleren Ingrid Visser og kjæresten Lodewijk Severein utenfor sportshallen i Murcia. Nå er det kjent at tidligere trener og sportsdirektør i den lokale klubben er siktet for å ha leid inn noen til å utføre de groteske drapene på det nederlandske paret. Foto: AFP PHOTO / MANUEL LORENZO / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): I går ble det kjent at den nederlandske volleyballspilleren Ingrid Visser og hennes kjæreste Lodewijk Severein er funnet drept på en sitronplantasje utenfor den spanske byen Murcia.

Visser har spilt 513 landskamper for Nederland, tatt EM-gull og deltatt i OL.

Både nederlandske og spanske medier melder i dag om groteske detaljer rund drapene.

Ifølge De Telegraaf ble kroppene funnet partert og nedgravd i søppelsekker på sitronplantasjen.

 Lokalavisen i Murcia, Laverdad.es, melder at gjerningsmennene har torturert paret, og blant annet brukket kjeven og trukket ut tennene på Severein, før de ble drept og partert med elektrisk sag.

Tidligere direktør siktet Den nederlandske volleyballspilleren spilte i den lokale klubben, CAV Murcia, fra 2010 til 2012. Gårsdagens opplysninger rundt det nederlandske parets besøk i Spania gikk ut på at de hadde en avtale ved en fertilitetsklinikk i byen.

Paret ble meldt savnet av familien for to uker siden, da de ikke møtte opp til avtalen, og heller ikke var med på flyet som var bestilt hjem.

 FUNNSTEDET:  Søndag fant politiet to kropper nedgravd på en sitronplantasje ved Alquerias, utenfor  Murcia. I går ble det kjent at det var det savnede nederlandske paret som var funnet. Foto: AFP PHOTO / MANUEL LORENZO / NTB Scanpix
FUNNSTEDET: Søndag fant politiet to kropper nedgravd på en sitronplantasje ved Alquerias, utenfor Murcia. I går ble det kjent at det var det savnede nederlandske paret som var funnet. Foto: AFP PHOTO / MANUEL LORENZO / NTB Scanpix Vis mer

I dag melder det spanske politiet at en av de tre mennene som er mistenkt for drapene er tidligere trener og sportslig direktør i volleyballklubben Ingrid Visser tidligere spilte for.

Drept i sommerhus Politiet jobber ut ifra en teori om at direktøren har leid to rumenere, på 47 og 60 år, til å begå drapene på det nederlandske paret, skriver El Mundo.

De Telegraaf skriver at det nå har kommet opplysninger om at paret har møtt den spanske treneren og direktøren til et forretningsmøte i et sommerhus.

Hva møtet gikk ut på, har politiet ennå ikke fått klarhet i, men jobber ut ifra en teori om at det var i dette huset paret ble drept, før de ble begravet på sitronplantasjen.

Familiens talsperson, Miriam van de Velde, forteller til De Telegraaf at de er svært opprørt over de groteske detaljene som er blitt kjent via mediene i dag.