HELT RULLEGARDIN:  Det brøt ut slåssing mot slutten av VM-kampen i ishockey mellom Frankrike og Norge, og keeper Pål Grotnes fikk matchstraff etter angrepet på Yorick Treille (liggende).
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
HELT RULLEGARDIN: Det brøt ut slåssing mot slutten av VM-kampen i ishockey mellom Frankrike og Norge, og keeper Pål Grotnes fikk matchstraff etter angrepet på Yorick Treille (liggende). Foto: Håkon Mosvold Larsen / ScanpixVis mer

Grotnes må stå over mot Canada etter slåssing

- Det ble helt rullegardin, sier målvakten.

||| (Dagbladet): Norges førstemålvakt Pål Grotnes må stå over mellomrundekampen mot Canada i morgen, etter at han havnet i slåsskamp i sluttminuttene i seieren over Frankrike i ettermiddag.

Grotnes fikk matchstraff etter at han angrep franske Yorick Treille inne i målgården med 40 sekunder igjen å spille.

- Pucken lå litt mellom bena på meg og jeg hadde vel egentlig blokkert den, men så kom det en franskmann og kjørte kølla et par ganger opp mellom bena på meg, forteller Grotnes til NRK.

- Da ble det helt rullegardin. Det var vel noen høyrejabber og kanskje en albue, det var ikke bra. Det er klart det er dårlig av meg, det er første gang i min karriere jeg har fått matchstraff, sier Grotnes.

Unge erstattere
Dermed må landslagssjef Roy Johansen bruke en annen målvakt enn Grotnes, som har en redningsprosent på 92,22 etter Norges tre første kamper i VM.

- Grotnes har vært veldig bra. Det er tungt at han er ute, men samtidig er det da plass for en ny målvakt til å vise seg frem, sier Johansen.

Alternativene er 21-årige André Lysenstøen og 23-årige Ruben Smith, som avsluttet kampen i dag.

Tar med tre poeng
Nå venter altså Canada, Latvia og Sveits i mellomspillet, der det skal kjempes om kvartfinaleplass.

Norge går videre som tredje lag, men tar med seg poengene fra 3-2-seieren mot Tsjekkia. Tsjekkerne ble nummer to i gruppen ved å slå gruppevinner Sverige 2-1 i kveld.

- Det ble en stor seier for oss. Vi er i mellomspillet og ikke i nedrykksspillet. Det er det kjempestor forskjell på. Det er en fantastisk «go» i laget og vi har bare vokst og vokst for hver eneste kamp, sier landslagssjef Roy Johansen.