PALLPLASS: Emil Hegle Svendsen hadde en bedre dag på jobben, men nådde ikke helt opp på sprinten. Foto:  EPA/MARTIN SCHUTT/NTB scanpix
PALLPLASS: Emil Hegle Svendsen hadde en bedre dag på jobben, men nådde ikke helt opp på sprinten. Foto: EPA/MARTIN SCHUTT/NTB scanpixVis mer

Grov bom kostet Hegle Svendsen seieren

- Totalt sett var det bare greit i dag.

(Dagbladet): Emil Hegle Svendsen hadde lenge ledelsen på årets første stafett, men skjøt seg bort på siste skyting med tre bom. På dagens sprint fikk han en liten revansj for skytingen med ni treff av ti mulige. På spørsmål fra kommentator Stabrun Smith om hva han hadde gjort med skytingen til i dag, svarte Hegle Svendsen:

- Hva mener du? Jeg har skutt bra hele jula jeg, så det var ikke noe problem.

Hegle Svendsen skjøt fullt hus på liggende skyting og gikk ut 11,1 sekunder bak svenske Fredrik Lindström som startet forrykende på kveldens sprint. Lindström fikk imidlertid to bom, og sprakk på den stående skytingen.

- På stående fikk jeg en grov bom, så det er ikke noe å skylde på. Det er en hard løype, så jeg prøvde å være med til slutten. Totalt sett er det bare greit. Formen er stigende, sier Hegle Svendsen til NRK.

Flott avslutning På den andre skytingen bommet Svendsen èn gang, men gikk likevel ut halvannet sekund foran Lindström. Den avstanden økte inn mot mål, og nordmannen gikk inn til en foreløpig ledelse, snaut 15 sekunder foran svensken i mål. Det holdt til slutt til en tredjeplass.

- Det var en flott avslutning på løpet, men jeg er litt i tvil om det blir pallen, sa Andreas Stabrun Smith via NRK.

Senere ble tiden hans slått av russerne Garanichev og Malyschko som begge bommet èn gang. Førstnevnte var bare halvsekundet foran nordmannen i mål. Malyschko vant sprinten med snaut 12 sekunder.

Kjempebom Ole Einar Bjørndalen traff fem av fem på liggende skyting og viste god form - men leverte en kjempebom på det fjerde skuddet på stående skyting. Han gikk ut fra standplass på 5. plass, men ble til slutt nummer 10.

Unggutten Henrik L'Abee-Lund bommet en gang på den liggende skytingen. Han fikk til slutt tre strafferunder og gikk i mål en snaut minutt etter Hegle Svendsen.

Lars Berger skjøt også ned alle blinkene på den første skytingen, og var helt likt med Bjørndalen ut fra liggende skyting. På den stående skytingen gikk det som mange ganger tidligere, og Berger bommet hele fire ganger.

Tarjei Bø fikk et etterlengtet comeback etter sykdom. Han bommet på sitt aller første skudd, og fikk en strafferunde på den liggende skytingen. Tiden hans hadde uansett ikke vært god nok til å straffe de beste. Han var også involvert i et lite fall.