VIL IKKE HA HENNE BAK SEG PÅ TORSDAG: Sifan Hassan, i oransje drakt, kom bakfra og hektet armen til Karoline Bjerkeli Grøvdal i siste sving på 1500. Grøvdal protesterte, og siden har det vært isfront mellom de to. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix
VIL IKKE HA HENNE BAK SEG PÅ TORSDAG: Sifan Hassan, i oransje drakt, kom bakfra og hektet armen til Karoline Bjerkeli Grøvdal i siste sving på 1500. Grøvdal protesterte, og siden har det vært isfront mellom de to. Foto: Heiko Junge / NTB ScanpixVis mer

VM i friidrett

Grøvdal blir ignorert av konkurrenten etter protesten: - Jeg har fått meg en uvenn der

Karoline Bjerkeli Grøvdal og Sifan Hassan møtes snart igjen.

LONDON (Dagbladet): Karoline Bjerkeli Grøvdal fikk sjuendeplass i forsøksheatet på 1500-meteren tidligere i VM, og protesterte mot Sifan Hassans armkrok på henne i siste sving.

Den ufine manøveren fra Hassan gjorde at Grøvdal mistet farten ut på oppløpet og endte noen sure centimetre fra semifinaleplass.

Dermed protesterte Grøvdal på Hassan, som ikke skjønte bæret av hvorfor.

- Har hun levert protest mot meg? Hva? For hva da? Jeg kan ikke tro det er sant, sa Hassan til svenske Expressen etter løpet.

Siden da har Grøvdal blitt møtt med en iskald skulder fra nederlenderen.

- Ja, hun snakker ikke til meg i matsalen her, så jeg har nok fått meg en liten uvenn der, smiler Bjerkelig Grøvdal overfor Dagbladet.

- Dere var venner?

- Ja, jeg kjente henne godt . Hun har jo trent litt med han som var norsk coach før, så jeg kjente henne godt. Ikke sånn veldig personlig, men det er litt sånn hun er som type også, det har jeg hørt fra flere. Hun kan bli litt fornærma, så jeg lar ikke det gå så veldig hardt inn over meg.

- Det er litt spesielt, men jeg har ikke noe dårlig samvittighet. Sånn er gamet, jeg følte hun hindra meg, og det er ingenting personlig mot henne. Sånn er det bare.

Hassan, som har årsbeste i verden på 1500 i år, lykkes ikke helt i finalen i går kveld. Der var det Hassan som kjørte knallhardt ut på den siste runden, men på oppløpet måtte hun se seg slått av fire andre utøvere.

Torsdag kveld møtes de to når begge skal løpe 5000 meter.

- Jeg vet ikke om jeg bare må holde meg litt sånn på sida. Jeg skal i hvert fall passe på hvor hun er i feltet. Jeg er litt større og sterkere enn henne, så hun skal ikke få gjøre det der en gang til, ler Bjerkeli Grøvdal.