Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Friidretts-VM 2019:

Grøvdal reagerer etter konkurrentens fall

- Helt håpløs å løpe rundt.

REAGERER: Karoline Bjerkeli Grøvdal fikk det tungt i førsøket på 5000 meteren i Doha. Etter løpet valgte hun å gi konkurrenten Maureen Koster en tydelig beskjed. Video: Kristoffer Løkås/NRK Vis mer

DOHA (Dagbladet): Det gikk dårlig for det norske 5000 meter-håpet Karoline Bjerkeli Grøvdal i friidretts-VM i kveld, og hun valgte å bryte forsøket på å komme seg til finalen.

Enda verre gikk det for nederlandske Maureen Koster.

Noen hundre meter før mål måtte også hun gi seg etter at hun kom for nære amerikanske Elinor Purrier, fikk piggskoen hennes rett i leggen og skjente ut til sida og falt.

Der ble hun liggende noen sekunder og tok seg til lårene, før hun noen minutter senere gikk gråtende gjennom pressesonen med blodet rennende fra leggen.

- Det går bra med meg, er alt hun sier til Dagbladet idet hun forsvinner hastig rundt hjørnet og ut av stadion.

Håpløs

Karoline Bjerkeli Grøvdal er derimot ikke så fryktelig overrasket over at det var Koster som fikk trøbbel i kveld.

- Ja, altså, jeg syns jo hun er håpløs å løpe rundt. Jeg løp bak henne en stund der, og det er armer og bein overalt. Jeg vet ikke hva som skjedde, hun var veldig lei seg så jeg, og det er naturlig. Men jeg har løpt en del mot henne før og det er masse dytting og masse involveringer i nærheten av henne, så jeg vet ikke hva som skjedde.

TETTE BÅND: Karsten Warholms kjæreste Oda Djupvik og trener Leif Olav Alnes må kjempe om å få ligge i dobbeltseng med Warholm, mens Gjert Ingebrigtsen forviller seg inn i en labyrint. Programledere/reporter/video: Øyvind Godø og Kristoffer Løkås Vis mer

- Du syns ikke synd på henne, altså?

- Jeg ga henne en klem der, og selvfølgelig syns jeg det er veldig, veldig kjipt. Jeg har ikke sett det, som sagt, jeg vet bare at jeg lå bak henne en stund og jeg syns hun var ganske mye inn og ut av banene. Det var flere som holdt på å tryne mange ganger der. Det er anspent i et sånt forsøksheat, så det er veldig fort gjort at sånt skjer.

Ikke farlig

VIL VEKK: Gjert Ingebrigtsen har stor suksess som trener, men hver gang han har forviklet seg inn i mixed zone i VM, har han lett febrilsk etter veien ut umiddelbart. Programledere/reporter/video: Øyvind Godø og Kristoffer Løkås. Vis mer

Om det var skuffelsen over å gå ut eller såret på leggen som var verst for Koster, er ikke godt å si, men nederlenderen ville i alle fall ikke snakke med pressen etter løpet.

Karoline Bjerkeli Grøvdal mener det ikke er farlig å løpe med pigger på skoene, til tross for at mange utøverne kommer blødende ut fra løpene.

- Det er bare å se på leggene til Jakob og Henrik så ser du at det er en del arr der. Det er sånn som skjer, for du løper så tett innpå folk at du får piggene i skinnleggen. Det er veldig vanlig at det skjer, men det er sjelden at det blir store kutt av det, sier Grøvdal til Dagbladet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling