SÅVIDT INNAFOR: Karoline Bjerkeli Grøvdal kom seg videre til finalen på 5000 meter på tid. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix
SÅVIDT INNAFOR: Karoline Bjerkeli Grøvdal kom seg videre til finalen på 5000 meter på tid. Foto: Heiko Junge / NTB ScanpixVis mer

VM i friidrett 2017

Grøvdal videre med et nødskrik: - Er du helt sikker? Å fy fader

Løp inn til sesongbeste.

LONDON (Dagbladet): Karoline Bjerkeli Grøvdal protesterte da hun forsvant ut av 1500-meteren i VM forrige fredag.

I kveld fikk hun sjansen på favorittdistansen 5000 meter, og det ble en tøff affære det også.

- Jeg er skikkelig letta, det var det her jeg skulle gå videre fra. Forsøk er det verste jeg vet om, så jeg er superfornøyd, sier en, nettopp, letta Bjerkelig Grøvdal til Dagbladet etter løpet.

Hun løp inn til sesongbeste på 15.00.44, men det holdt bare til sjetteplass i et rekordjevnt løp.

- Jeg hadde egentlig den tredjeplassen inn på oppløpet der, men så kom det ganske mange. Det var rett og slett veldig bra at jeg gikk videre, sier hun.

Tida var god nok til å gå videre til søndagens finale. Det visste ikke Grøvdal selv da hun ble intervjuet av NRK.

- Er du helt sikker? Å fy fader. Det var godt, sa Grøvdal, som flere ganger måtte forsikre seg om at det var sant.

- Jeg blir nesten så glad at jeg begynner å grine. Så bra.

Det første forsøksheatet gikk også unna i voldsom fart, og bare de fem beste tidene utover topp fem i hvert heat gikk til finalen.

Grøvdal visste at hun måtte ned til rundt 15 minutter i løpstid for å være sikker. Tida i forsøkesheatet er bare tre sekunder unna den personlige rekorden hennes.

- Det er helt utrolig. Det er på en måte den letteste 5000 jeg har løpt, bortsett fra de siste 150 meterne. Det føltes ikke som at jeg løp i den farta underveis. Jeg vet det at formen er bra, det kjente jeg på 1500 også, så jeg tror det var godt å få det løpet her. Jeg tror det er bedre for meg å få løp enn å ligge og hvile nå, sier hun til Dagbladet.

I Grøvdals heat forsvant amerikanske Molly Huddle tidlig i front, mens Grøvdal holdt seg godt plassert i feltet bak. Det var aldri aktuelt å prøve å hente Huddle.

- Jeg visste at hun løp i joggesko og har et leggproblem, så den eneste muligheten hennes var å gå sånn. Jeg visste at hun enten klarte det, eller så tok vi henne igjen. Hun har bare en fart, sier Grøvdal om løperen som kom på plassen bak henne.