Grøvdal VM-klar: - Følte meg veldig sterk

Karoline Bjerkeli Grøvdal gjennomførte en god 5000 meter med 15.05,36 og 9.-plass under torsdagens Diamond League-stevne i Roma.

GOD GJENNOMKJØRING: Karoline Bjerkeli Grøvdal  var fornøyd med dagens løp. Her fra OL i Rio i fjor. Foto: NTB Scanpix
GOD GJENNOMKJØRING: Karoline Bjerkeli Grøvdal  var fornøyd med dagens løp. Her fra OL i Rio i fjor. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Særlig avslutningen til Grøvdal var god, men hun hadde ingen mulighet til å henge med alle de sterke løperne fra Kenya og Etiopia i front.

– Jeg føler formen er veldig bra, men det gikk litt for sakte i gruppa på de første 3000 meterne. Hadde feltet der jeg lå vært litt bedre tror jeg at jeg kunne ha perset i dag, sa Grøvdal til NRK.

– Jeg følte meg veldig sterk, la hun til.

VM-kravet inne

Tiden var mer enn god nok til at hun klarte VM-kravet på 15.22. Det er dog ikke sikkert at Grøvdal prioriterer denne distansen i årets VM i London i august.

Karoline Bjerkeli Grøvdal var ikke like god tidsmessig som på sitt beste sist sesong. Hun løp under 15 blank for første gang nettopp i det tilsvarende stevnet i Roma. Da ble det 14.57,77 for utøveren fra Isfjorden i Møre og Romsdal. Senere på året senket hun sin personlige rekord ned til 14.57,53 da hun ble nummer sju under finalen i Rio de Janeiro i Brasil.

Bislett Games neste

Grøvdals neste konkurranse blir under Bislett Games torsdag 15. juni. Det stevnet har også Diamond League-status. Der stiller løperen som fyller 27 år dagen før opp på 3000 meter hinder. Det kan fort bli den øvelsen hun løper i London-VM.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.