Grøvdal vurderte lenge å droppe VM-starten

- Heldigvis tok jeg sjansen på å starte.

FINALEKLAR: Karoline Bjerkeli Grøvdal gjorde et godt løp i morges, og sikret seg finaleplass på 5000 meter. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
FINALEKLAR: Karoline Bjerkeli Grøvdal gjorde et godt løp i morges, og sikret seg finaleplass på 5000 meter. Foto: Lise Åserud / NTB scanpixVis mer

Karoline Bjerkeli Grøvdal våknet onsdag morgen med voldsomme smerter i beinet. Derfor var det litt tilfeldig at hun tok seg til finalen på 5000-meteren.

- Jeg har slitt med beinet og hatt mye vondt i lang tid. På morgenkvisten og på oppvarmingen til dette kvalifiseringsløpet hadde jeg store smerter. Det gjorde så vondt at jeg hadde alvorlige tanker om ikke å stille opp, fortalte Grøvdal til NTB.

Hun løp inn til 6.-plassen i heatet sitt med 15.29,41 og var den beste som ikke kvalifiserte seg automatisk. Meseret Defar vant heatet til Grøvdal med 15.22,94.

I det første heatet var det rusletempo fra start til mål, så det ble tidlig klart at Grøvdal kom til å ta seg til finalen, for farten i hennes heatet var mye bedre.

- Heldigvis tok jeg sjansen på å starte, selv om smertene en stund var store, og det gikk jo greit underveis. Litt vondt hadde jeg, men det er jeg vant til, for dette er noe jeg har slitt med lenge, sa Grøvdal.

Ante ingenting Hun fortalte at hun ikke visste noe eksakt om hvordan det andre løpet hadde vært, men hun fikk en liten anelse fra trener Knut Jæger Hansen om at tempoet der ikke hadde vært så stort.

- Jeg konsentrerte meg om å ligge så nær løperen på femteplass og lyktes godt med taktikken min, fortalte Grøvdal.

Hun la seg litt bak i feltet fra start, men løp med stor oppmerksomhet og hang godt med feltet. Det sprakk litt opp mot slutten, men Grøvdal hang på enden av det sekskvinners store feltet som startet på siste runde, og da var det klart at hun var videre.

I siste sving måtte hun slippe de aller beste noen meter foran seg, men hun kontrollerte seg fint i mål på en brukbar tid.

- Jeg følte meg veldig lett under løpet og følte at jeg løp smart, sa hun.

Bra form - Det er ingen tvil om at formen min er bra. Det fikk jeg i alle fall vist i dette løpet, sa Grøvdal.

Hun løp på 15.16 i et mikset løp på Bislett da hun kvalifiserte seg, og hun viste vel at hun er i stand til å matche den tiden også nå med litt større fart fra start.

- Hva gjør du for å unngå å få de samme smertene før finalen?

- Først og fremst må jeg komme meg tilbake til hotellet nå og få iset ned beinet. Deretter blir det vel stort sett å ligge på senga og samle overskudd til finalestart lørdag, smilte Karoline Bjerkeli Grøvdal.

Hun la ikke skjul på at hun var fornøyd med å ha kommet gjennom nåløyet på Lusjniki stadion onsdag.

- Ingen hadde forventet at jeg skulle klare å komme med i finalen, men nå har jeg virkelig fått vist hva jeg er god for, sa Grøvdal til NTB.

NTB