Grove anklager om kampfiksing i El Clasico ryster spansk fotball

Linjedommer anmelder dommerkomiteen.

ANKLAGER: En linjedommer som skulle dømme kampen mellom Real Madrid og Barcelona har anmeldt sin egen dommerkomité. Han mener de har lagt press på ham til å dømme i favør Real Madrid i kampen som skal spilles den 21. november. Her fra et oppgjør mellom de to gigantene den 22. mars i år. Foto: REUTERS/Paul Hanna/NTB Scanpix
ANKLAGER: En linjedommer som skulle dømme kampen mellom Real Madrid og Barcelona har anmeldt sin egen dommerkomité. Han mener de har lagt press på ham til å dømme i favør Real Madrid i kampen som skal spilles den 21. november. Her fra et oppgjør mellom de to gigantene den 22. mars i år. Foto: REUTERS/Paul Hanna/NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): El Clasico blir av mange sett på som det beste oppgjøret verdens seriefotball har å by på, og det er vanskelig å komme med gode motargumenter.

Barcelona og Real Madrid har samlet et solid knippe av verdens beste fotballspillere i sine respektive ellevere, og alle med forkjærlighet for «The Beautiful Game» så fram til årets første oppgjør mellom gigantene den 21. november.

Truet Men nå har det kommet opplysninger som i alle fall kan ødelegge sjarmen ved et toppoppgjør, og i verste fall ryste spansk fotball i grunnvollene.

Det er den spanske avisa L'Esportiu som onsdag kveld skriver at en av linjedommerne som har ansvar for kampen, skal ha fått beskjed av dommerkomiteen om å dømme i favør Real Madrid. Det er også offentliggjort dokumenter i forbindelse med saken.

Grunnen til at det er linjedommeren de har forsøkt å legge press på, er at hoveddommeren vil bli gått nærmere etter i sømmene i etterkant dersom han skulle gjøre noen hårreisende avgjørelser.

Linjedommeren nektet først å følge påleggene fra komiteen, noe som resulterte i at de truet med å ødelegge karrieren hans.

- Potensielt grisestygg Enden på visa er nå at den ulykksalige linjedommeren, som helt sikkert hadde sett fram til å dømme oppgjøret mellom to av verdens største fotballinstitusjoner, har anmeldt saken til politiet.

Petter Veland som er ekspert på spansk fotball skrev på Twitter onsdag kveld at dette kan få store konsekvenser dersom det viser seg å være hold i anklagene.

- Denne er potensielt grisestygg. En linjedommer i La Liga hevder han er kontaktet, og satt under press, av dommerkomité i forkant av Clásico.

Ifølge den spanske avisa Mundo Deportivo har Jiménez Muñoz de Morales i dommerkomiteen bekreftet at de har mottatts anmeldelsen, men stiller seg uforstående til dens innhold.