Grove trusler fra Polen

Halvor Egner Granerud (24) avslører nye detaljer: - Hadde de verste truslene blitt satt ut i livet, tror jeg nesten jeg hadde sittet i rullestol.

PÅ PLASS I FINLAND: Halvor Egner Granerud. Foto: NTB
PÅ PLASS I FINLAND: Halvor Egner Granerud. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skihopping, lagkonkurranse, på NRK1 klokka 16.15

Halvor Egner Granerud og de norske hopperne er på plass i Lahti i Finland denne helga. Granerud leder verdenscupen og flyter på en god følelse.

Sesongen har vært innholdsrik. Prestasjoner i verdensklassen - men også trusler fra polske fans - har vært en del av bildet.

Det siste skjedde etter et intervju Granerud gjorde med TV 2 i Hoppuka. Den gang ga han uttrykk for at hoppukevinner Kamil Stoch hadde hatt flaks med forholdene – og ikke ham selv.

- Han hopper ikke så jævla godt, erklærte nordmannen. Og dermed var helvete løs.

LEDER VERDENSCUPEN: Halvor Egner Granerud. Foto: NTB
LEDER VERDENSCUPEN: Halvor Egner Granerud. Foto: NTB Vis mer

Granerud har tidligere snakket om trusler fra polske fans som tolket ham sånn at han snakket nedsettende om nasjonalikonet Stoch. På et digitalt pressetreff før helgas renn avslører han enda mer:

- Jeg tror ikke jeg hadde sittet her hvis de verste truslene hadde blitt satt ut i livet. Da tror jeg nesten jeg hadde jeg sittet i rullestol.

- Merket du noe til misnøyen da dere hoppet verdenscup i Zakopane sist helg?

- Nei, det gikk veldig greit. Det var ikke sånn at vi møtte så mange mennesker heller. Jeg tror dette hovedsakelig har vært folk som har vært tøffe bak et tastatur – og ikke så mye mer.

Granerud mener det som har framstått som en konflikt mellom ham og Stoch er medieskapt. Det norske hoppmiljøet har tidligere snakket om at Google Translate ikke har fanget opp alle nyanser i oversettelsen fra norsk til polsk.

VANT HOPPUKA: Kamil Stoch fra Polen. Foto: Geir Olsen / NTB
VANT HOPPUKA: Kamil Stoch fra Polen. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer

Granerud ser uansett på det som skjedde i Hoppuka som et tilbakelagt kapittel.

- Har du hatt «den store samtalen» med Stoch og skværet opp?

- Nei, vi har ikke hatt en «sit down» og tatt en kaffe. Jeg føler ikke at det har vært noe behov for det, egentlig. Jeg føler at konflikten er medieskapt. Jeg har ikke inntrykk av at han har et horn i siden til meg. Jeg har ikke et horn i siden til ham.

Granerud fortsetter:

- Vi har ikke hatt mye kommunikasjon. Mitt inntrykk er at han ikke har brydd seg noe om dette i det hele tatt. Jeg har gratulert ham med seieren i Hoppuka. Han ga meg en liten klem. I Zakopane gratulerte han meg med seieren i Titisee-Neustadt. Vi har en normal høflig relasjon.

DOBBELHOPP: Richard Haukedal og Halvor Egner Granerud ville gjøre noe litt annerledes på trening. Video: Facebook / Hopplandslaget Vis mer

Granerud endte opp med en svak helg i Zakopane sist helg. 23. plass var sesongverste. Men han leder fortsatt verdenscupen med god margin før helgas renn i Lahti.

Han har 956 poeng. På de neste plassene følger tyskeren Markus Eisenbichler (716 poeng) og Kamil Stoch (646 poeng).

- Klarer du å nyte at du leder sammenlagt?

- Ja, jeg føler det. Det var ikke sånn at det var smooth forrige helg. Men stort sett synes jeg det er veldig gøy og beroligende. Det er litt mindre stress og press enn sånn det var i fjor. Jeg koser meg med å ha det gule startnummeret.

Granerud er på plass med fem andre norske hoppere i Lahti. Thomas Aasen Markeng og Johann André Forfang fikk ikke hoppskiene da flyet landet på finsk jord. Årsak: Ikke plass på flyet.

For Markeng betyr dette at han må låne skiene til Robert Johansson i første omgang. Forfang fikk et reservepar sendt med trailer direkte fra Zakopane sist helg.

Kvalifiseringen fredag ble avlyst på grunn av værforholdene. Lørdag er det lagkonkurranse, søndag er det individuelt renn i Lahti.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer