Emil Iversen

Grovt hetset i Russland

Emil Iversen (29) fikk gjennomgå i nabolandet etter VM-femmila.

HETSET: Russiske supportere har bombardert Emil Iversen med meldinger i sosiale medier. 29-åringen tar det med knusende ro. Reporter: Thomas Haarstad. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

MERÅKER (Dagbladet): Trygt tilbake på hjemmebane i Meråker har Emil Iversen (29) så smått begynt å legge VM-oppturen bak seg.

Men én ting kommer han til å bli påminnet på i lang, lang tid. Det som var et eventyr og en gedigen opptur for meråkerbyggen - endte på mest mulige dramatiske vis.

Aleksandr Bolsjunov og Johannes Høsflot Klæbo krasjet på oppløpet på femmila. Russerens stav knakk, og Klæbo ble disket. Iversen, som gikk inn til sølv, ble verdensmester etter at Klæbo trakk anken.

Det har ført til hets. Spesielt i sosiale medier ble både innboksen og kommentarfeltet fylt opp

- Jeg blir kalt både astmatiker og pedofil. For det meste går det på astma og juks. Det var mye etter VM, ja. Det var mye negativt, sier Iversen til Dagbladet.

Irritert Bolsjunov

Aleksandr Bolsjunov protesterte mot Iversens VM-gull i Tyskland. Russeren nektet å ta på seg sølvmedaljen og sto med den i hånda gjennom hele medaljeseremonien.

- Jeg gjorde det fordi dagens vinner skulle vært meg eller Johannes Høsflot Klæbo, og ikke Emil Iversen, forklarte Bolsjunov til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer