Grovt hetset

Kristine Stavås Skistad (25) var overlegen på sprinten i kanadiske Canmore, og yppet på seg «hele» Sverige etter gest. Expressen-kommentator Tomas Pettersson tar henne i forsvar.

OVERLEGEN: Kristine Stavås Skistad sender en hilsen til rivalene. Foto: NTB
OVERLEGEN: Kristine Stavås Skistad sender en hilsen til rivalene. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skistad var i det lekne hjørnet da seieren var et faktum, og sendte et slengkyss til de svenske løperne i det hun krysset mållinjen.

I tidligere intervjuer med Dagbladet har Skistad sagt at hun bare ser på de svenske rivalene som utfordrere, og at hun snakker minst mulig med dem. Å ha det skillet motiverer henne for å prestere.

Skistad selv forklarte gesten fredag slik overfor Viaplay:

- Jeg tenkte det var hyggelig. Det kom i kampens hete.

LIKE DUELLEN: Kristine Stavås Skistad nyter å hisse på seg de svense rivalene - her representert ved Linn Svahn (t.v.) og Emma Ribom. Foto: Terje Pedersen / NTB
LIKE DUELLEN: Kristine Stavås Skistad nyter å hisse på seg de svense rivalene - her representert ved Linn Svahn (t.v.) og Emma Ribom. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer

Kysset ble en stor snakkis både i Sverige og Norge, og flere av de svenske utøverne lot seg hisse opp, skrev Expressen.

Enda verre er det på Instagram, hvor Skistad har lagt ut et bilde av hendelsen.

I kommentarfeltet florerer det av hat. For å sitere en delvis sensurert versjon av det folk har skrevet:

- Din horunge. Håper du blir påkjørt.

- Du er bare pinlig.

-Drittsekk.

- Diva.

Dagbladet har vært i kontakt med Kristine Stavås Skistads personlige trener - Lage Sofienlund.

Han tar tilsynelatende hatet med knusende ro:

- Kristine er en skatt. Dønn trygg i seg selv. Et rovdyr i konkurranser, med sting og snert overfor konkurrenter. Hvis det blir for mye for svenske kommentarfeltkrigere, så anbefaler jeg ei god bok på biblioteket, turer i skog og mark eller et lynkurs i sinnemestring, skriver han i en SMS til Dagbladet.

TAR KRITIKKEN MED ET SMIL: Lage Sofienlund. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
TAR KRITIKKEN MED ET SMIL: Lage Sofienlund. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Den svenske Expressen-kommentatoren Tomas Pettersson tar et oppgjør med holdningene til de svenske supporterne:

- Hun sender et slengkyss til de svenske konkurrentene, men hva får hun tilbake? Ekkelt hat. La meg forklare dere noe, tankeløse svensker: Dere har ikke forstått noe, skriver Pettersson i en kommentar hos Expressen.

Han fortsetter:

- Kristine Stavås Skistad er noe av det beste som har skjedd skisporten på mange år.

Pettersson argumenterer for hva hun bidrar med i sporet, men har også fokus på hvem Stavås Skistad er utenfor:

- Hun fortjener all kjærlighet vi kan gi for måten hun tør å provosere på, ofte med et glimt i øyet. Hvordan kan dere ikke bare applaudere det? Det var ikke første gang det har gått en kule varmt mellom Stavås Skistad og de svenske rivalene gjennom sesongen.

DAVOS: Svenske Emma Ribom var fly forbanna på Kristine Stavås Skistad etter semifinalen på sprinten i Davos, Skistad fulgte opp med å skape kaos i målområdet og en video fra Therese Johaugs bryllup sirkulerer på nettet. Video: Løkås/Haarstad Vis mer

Under et pressetreff med norske medier mandag ettermiddag ble Tiril Udnes Weng spurt om reaksjonene i Sverige. Hun ble - for ordens skyld - spurt om reaksjonene til de svenske rivalene, ikke de som herjer i kommentator-feltet i sosiale medier.

- Det er bare et slengkyss. Mange er hårsåre, for å være ærlig. Hun vinner så overlegent, og det hun gjør er uskyldig, sier Udnes Weng på et spørsmål fra TV 2.

Hun fortsatte.

- Hun mener ikke noe vondt med det, men syns at det er gøy å erte på seg svenskene. Det største komplimentet hun kan få er å bli hatet i Sverige. Det er gøy at hun har fått til den rivaliseringen der.

HYLLER SKISTAD: Tiril Udnes Weng. Foto: NTB
HYLLER SKISTAD: Tiril Udnes Weng. Foto: NTB Vis mer

Udnes Weng hyller det Stavås Skistad har fått til:

- Hun er en løper vi trenger nå, når langrenn ikke er på topp. At vi har Kristine skal vi være veldig glad for.

  • I morgen venter det en klassisk sprint for kvinner og menn i Canmore. Prologen starter 17:00 norsk tid. Rennene går på Viaplay.