Grubben kalte funksjonær tulling

Ble nesten løpt ned før 1. skyting.

ANTERSELVA (Dagbladet.no): For Linda Grubben var VM allerede en stor suksess før dagens 6. plass på fellesstarten. Derfor ergret hun seg ikke spesielt over de to bomskuddene på 3. skyting som ødela gullsjansene.

Men funksjonæren som nesten løp henne overende på vei inn til 1. skyting fikk sindige Grubben til å ta i bruk ord hun sjelden bruker.

- Han er en tulling som springer sånn. Han kom så fort, og sto bare der og virra. Jeg tenker ikke noe på det nå, men ble forbanna da det skjedde. Han skulle vel gi noen et magasin, sier Grubben.

Funksjonær-tabben fikk uansett ingen konsekvenser, ettersom Grubben skjøt fullt hus på den påfølgende skytingen.

Advarer mot å bli bortskjemt

På nettopp liggende skyting har Grubben nå nærmere 99 prosent treff denne sesongen, men på stående ligger treffprosenten midt på 70-tallet.

- Hvordan skal du bli like stabil på stående som liggende?

- Jeg må se om det er noe jeg kan overføre fra liggende til stående. Jeg må prøve å bli like stabil der, sier Grubben til Dagbladet.no.

OPPGITT: Linda Grubben ble forstyrret på standplass i fellesstarten. Foto: SCANPIX
OPPGITT: Linda Grubben ble forstyrret på standplass i fellesstarten. Foto: SCANPIX Vis mer

Landslagstrener Audun Svartdal legger ned veto mot å være skuffet etter Grubbens 6. plass.

- Vi blir fort bortskjemte. Hadde noen sagt at vi skal gjøre det så bra i VM for et halvt år siden, hadde det blitt sagt at de ikke hadde peiling på skiskyting, sier Svartdal.

Også Grubben selv synes ikke noen har lov å være skuffet.

- Ja, i så fall er de for bortskjemte, sier hun til Dagbladet.no.

Ann Kristin Flatland gjorde et nytt godt løp i dag, og ble nummer 18 etter to strafferunder. Tora Berger hadde en tung dag. Hun måtte tåle hele sju bomskudd og havnet på 25. plass.

Grubben kalte funksjonær tulling