- Gruer meg til resten

- Det er nå det begynner å bli virkelig tøft. De fem verste dagene gjenstår. Det er ikke fritt for at jeg gruer meg litt, sier Steffen Kjærgaard (27) til Dagbladet foran fjelletappene i Frankrike Rundt.

I går hadde Tour-syklistene hviledag. Dagens tolvte av i alt 21 etapper går fra Carpentras til Mont Ventoux, er på 149 km og regnes blant rittets tøffeste. Fredag starter klatringen i alpene for alvor.

- Først må vi jobbe fram til fjellene, deretter ha krefter til å komme over. Da er det motiverende at Lance Armstrong har den gule ledertrøya, sier Steffen Kjærgaard.

Nå satser han alt på at den amerikanske lagkapteinen skal vinne igjen.

- Det blir et blodslit, akkurat som jeg hadde ventet. Jobben min som hjelperytter, er å gjøre dagen lettest mulig for sjefen. Nå som han leder, må jeg hele tida fram og jobbe. Det er alltid noen som støter, sier Steffen Kjærgaard.

Hviledagen i går kom som et sjokk, som den alltid gjør.

- I stedet for å ligge rett ut, syklet vi et par-tre timer. Ellers blir beina tunge som bly. Kroppen er nødt for å være i bevegelse, sier Steffen Kjærgaard foran de siste 1791 km av det 3630 km lange rittet.

SLITSOMT: Nå begynner fjelletappene i Tour de France. Steffen Kjærgaard gleder seg ikke akkurat.