GODT PAKKET INN: Heidi Weng gikk med musikk på ørene, og godt tildekket, under dagens treningsøkt på breen i Val Senales i Italia. Sykdommen like før høydeoppholdet denne uka har gjort at Weng må endre sesongoppkjøringa. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet
GODT PAKKET INN: Heidi Weng gikk med musikk på ørene, og godt tildekket, under dagens treningsøkt på breen i Val Senales i Italia. Sykdommen like før høydeoppholdet denne uka har gjort at Weng må endre sesongoppkjøringa. Foto: Bjørn Langsem/DagbladetVis mer

- Gruer meg til sesongstart

Heidi Weng spent på formen etter sykdom.

VAL SENALES (Dagbladet): Like før høydesamlingen i Val Senales denne uka, ble Heidi Weng syk. Dermed gikk hun glipp av viktige hardøkter før hun skulle til høyden og finne den gode skifølelsen.

- Jeg prøvde å få en hardperiode før jeg kom hit, men så ble jeg syk, så jeg fikk vel ikke helt ut av det det jeg hadde lyst til. Så nå må jeg trene litt hardere når jeg kommer hjem, sånn at jeg kan samle litt overskudd til Beito, forteller Weng.

Fikk antibiotika
Sesongåpningen på Beitostølen går helgen 22. til 24. november, og for en som akkurat har vært syk begynner det å haste med å få gjort alt man skal før den tid.

- Det var ikke noe veldig alvorlig, så etter tre dager på antibiotika gikk det over ganske fort, sier hun.

Tidligere i år fortalte Weng Dagbladet at hun likte å være defensiv i tilnærmingen sin til sesongen. Derfor tør hun heller ikke si at hun helt sikkert skal gå OL i Sotsji, selv om hun selvfølgelig har veldig lyst til å gå der.

Fortsatt defensiv
Den defensive tilnærmingen, derimot, har hun beholdt gjennom sykdomsperioden.

- Først og fremst gruer jeg meg veldig til sesongstart og Beito. Det er ikke min yndlingsløype heller, så jeg er spent på å komme dit og se om jeg kommer til å gjøre det bedre enn i fjor, sier Weng.

Plassert mellom Therese Johaug og Marit Bjørgen på dagens pressetreff i de italienske alpene, har hun en naturlig plass blant de aller beste i verden.

Ser ikke på andre
Selv om det kanskje ikke så slik ut tidligere i dag, da hun gikk rundt på breen oppi fjellet like ved hotellet, med musikk og på ørene mens hun ble passert av de aller fleste andre løperne i skisporet.

Der går nemlig de aller fleste og kikker på hverandre, det gjør ikke Heidi Weng.

- Jeg er en av dem som går saktest på breen, så det tenker jeg ikke så mye over. Jeg tusler rundt for meg selv, hører på musikk og snakker med meg selv.

- Jeg har jo veldig lyst til å gjøre det bra i Tour de Ski, det er jo et sesongmål for min del. Men jeg er mest spent på hvordan sesongen starter, sånn at jeg ser hvordan jeg ligger an. I hvert fall i verdenscupsammenheng, sier en spent Weng til Dagbladet.