Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Gruer meg

De seks første etappene av Paris- Dakar blir bare som sjarmøretapper å regne i forhold til det som venter Pål Anders Ullevålseter i dag: 700 kilometers kjøring og flere hundre meter høye sanddyner.

- Jeg gruer meg virkelig. Det er en ekstremt lang og utfordrende etappe, sier 33-åringen til Dagbladet på satellittelefon fra Libya.

Ullevålseter kjørte inn til en 14.- plass på gårsdagens etappe fra El Bhorma til Ghadamis i ørkenrallyet Paris-Dakar. Han var 11 minutter og åtte sekunder bak sørafrikanske Alfie Cox og falt dermed ned en plass på sammenlagtlisten. Oslo-gutten ligger nå på 11. plass, 29 minutter og 21 sekunder bak ledende Richard Sainct fra Frankrike.

Vanvittig

- Jeg kommer nok til å falle på resultatlisten de neste dagene. Det viktigste er å overleve, sier Ullevålseter.

- Angrer du på at du ble med?

- Nei, nei. Ikke misforstå meg. Dette er jo noe jeg bare være med på. Men det er vanvittig tøft, og jeg regner med at halvparten av de 162 som startet vil ha falt fra når disse lange etappene er over 11. januar, sier Ullevålseter, som deltar for andre år på rad.

Slankekur

Han ble overrasket over å høre at Ford-kjøreren Jean-Leous Schlesser ble tvunget til å trekke seg grunnet motorproblemer etter bare 68 kilometer av gårsdagens etappe. Selv er Ullevålseter ganske sikker på å ikke være blant dem som faller fra.

- Jeg har heldigvis vært skånet for problemer og føler meg i fin form. Det blir lite søvn og mat de neste dagene, og jeg regner med å ta av noen kilo. Men det er med i beregningen, sier Ullevålseter - og han legger til:

- Men hvis jeg likevel skulle bryte, håper jeg inderlig at det ikke skjer her i Libya. Det er jo absolutt ingenting her. Bortsett fra bilder av Gadhafi, da.

<B>TØRT:</B> I dag begynner ørkenkjøret for alvor for Pål Anders Ullevålseter.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media