Gruer seg mer enn før

Selv om Pål Anders Ullevålseter tror han er en av 20 førere som kan vinne hele Paris - Dakar.Send inn spørsmål til nettmøtet!

ULLVÅLSETER (Dagbladet.no): Avreisen er bare ei åtte dager unna for Pål Anders Ullevålseter. I dag viste 35-åringen fram vidunderet som kan føre ham nærmere toppen i verdens mest berømte motorsykkelrally.

Det handler bare om fem ekstra hestekrefter, men de gir til gjengjeld en toppfart på 185 km/t. Det er 25 mer enn i fjor. Da havnet Pål Anders på sjuendeplass totalt.

- Det er 20 stykker som kan vinne hele løpet, sier Pål Anders.

Og han er en av dem. Likevel gruer han seg veldig til blodslitet som starter i Frankrike 1. januar. Først 18. januar, etter 17 etapper i ørkenen, kjører utøverne mørbanket inn i Dakar i Senegal.

- Jeg gruer meg litt mer i år enn i fjor, på det som venter meg fysisk, sier Pål Anders til Dagbladet.no.

- Hvorfor det?

- Det er et tøffere løp enn i fjor, med lengre etapper. Og det er enda tøffere enn da vi kjørte mye av den samme ruten for to år siden.

Skal lurer rivalene

Denne gangen har ikke Ullevålseter bare en vinnersykkel, med fabrikkmotor. Han kjører i Team Scandinavia med svenske PG Lundmark (42), to teknikere og egen servicebil med tysk sjåfør.

Både Lundmark og Ullevålseter har ambisjoner om å forbedre en 6. og 7. plass fra i fjor. Og de skal hjelpe hverandre taktisk og støtte den som ligger nærmest teten.

- Vi har en skikkelig sprø målsetning om en plass fra tre til fem. Det er ingen lett oppgave, det har vi skjønt, sier Pål Anders.

Derfor åpner det norsk-svenske teamet for litt lureri, dersom den dårligst plasserte har en av rivalene bak seg i sanden. Da skal konkurrenten lures ut på feil kurs for å tape tid.

- Skal vi ta en tredjeplass må vi ligge på knivseggen, eller kanskje litt på den andre siden, sier Lundmark.

Ullevålseter føler han er best mulig forberedt for årets race, selv om han skadet skulderen i et rally på grensen til Algerie i sommer.

- Jeg har trent mye mer enn før, mer fysisk og mer kjøretrening, sier Pål Anders.

Bekymret kone

Men det er ikke nok til å berolig kona og presseansvarlig Solveig, som bekymrer seg mest for den nye toppfarten på 185 km/t.

- Jeg er helt klart mer nervøs på grunn av det, sier hun.

Og så er det alt mulig annet gutta kan støte på over de 11.052,5 km gjennom gloheit afrikansk ørken.

- I fjor gikk den ene bilen til KTM på en mine. Så alt kan skje. Og vi kjørte alle over samme mine litt tidligere, men det var den bilen som var tyngst som utløste den, sier Lundmark.

(Dagbladet.no)

MED HEST OG VOGN:</B> Syklene ble kjørt til Ullevålseteren med hest og vogn i dag.
SKANDINAVISK LAG:</B> Pål Anders Ullevaalseter og PG Lundmark kjører for den beste av de to i årets Paris - Dakar.