HER KOMMER VINTER'N: Det er i hvert fall hva de sør-afrikanske spillerne synes å tro foran morgendagens landskamp på Ullevaal. - Noen av oss har aldri spilt i en sånn kulde som er forventet i Norge, sier midtbanemannen Siphiwe Tshabalala. For ordens skyld: Det er meldt åtte varmegrader til avspark kl. 16. På bildet jubler Bernard Parker etter Sør-Afrikas første mål i 2-1-seieren mot Norge i mars. 
Foto: Erlend Aas / SCANPIX
HER KOMMER VINTER'N: Det er i hvert fall hva de sør-afrikanske spillerne synes å tro foran morgendagens landskamp på Ullevaal. - Noen av oss har aldri spilt i en sånn kulde som er forventet i Norge, sier midtbanemannen Siphiwe Tshabalala. For ordens skyld: Det er meldt åtte varmegrader til avspark kl. 16. På bildet jubler Bernard Parker etter Sør-Afrikas første mål i 2-1-seieren mot Norge i mars. Foto: Erlend Aas / SCANPIXVis mer

Gruer seg til minusgrader på Ullevaal

Sør-Afrika frykter «bitende kulde» i Norge.

||| (Dagbladet.no): Om Sør-Afrika har gjort den fotballmessige hjemmeleksa si like dårlig som den meterologiske hjemmeleksa, kan det bli hyggelig å være norsk på Ullevaal i morgen ettermiddag.

Mens værtjenesten yr.no opererer med åtte varmegrader i det kampen sparkes i gang klokka 16 i morgen, kalkulerer gjestene fra Sør-Afrika med vintervær og minusgrader.

- De spiller på hjemmebane, og den bitende kulda i Norge passer dem bedre enn det passer oss, sier midtbanespiller Siphiwe Tshabalala ifølge Business Day.

Vil ikke gjøre som Norge

Han forventer at det norske klimaet blir en helt ny erfaring for flere av spillerne.

- Vi forventer en veldig tøff kamp. Noen av oss har aldri spilt i en sånn kulde som er forventet i Norge og Island.

Da Norge gjestet Sør-Afrika i mars, haglet de norske unnskyldningene etter 1-2-tapet. John Arne Riise mente hele turen var av det meningsløse slaget, Egil Drillo Olsen klaget på umulig ball og Jon Inge Høiland pekte på en luggete bane.

Midtbanemannen Teko Modise sier han ikke kommer til å skylde på minusgradene om Sør-Afrika skulle tape.

- Vi må være tøffe på banen, det må ligge i bunn. Vi må si til oss selv at det er likt for begge lag, og om nordmennene greier å fungere i dette været, kan vi også greie det, sier han.

Treneren lever farlig

Sør-Afrika er inne i en dårlig periode, og bortsett fra seieren mot Norge er det blitt sju tap av sju mulige mot europeisk motstand i år.

Det må rettes på om deltakelsen i neste års VM på hjemmebane skal bli noe annet enn et kortvarig eventyr. Et tap mot Norge kan samtidig bety slutten for landslagssjef Joel Natalino Santana.

- Vi er nødt til å slå Norge. Hvis vi ikke vinner denne kampen, kommer kritikken mot treneren til å eskalere videre, sier spissen Katlego Mphela.

RISIKERER SPARKEN: Sør-Afrikas hovedtrener Joel Santana 
Foto: Jon-Michael Josefsen / Scanpix .
RISIKERER SPARKEN: Sør-Afrikas hovedtrener Joel Santana Foto: Jon-Michael Josefsen / Scanpix . Vis mer