Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Gruer seg til VM

Raphael Poirée har fått klarsignal av kona Liv Grete til å dra til skiskytter-VM i Russland, men egentlig har den nybakte pappaen mest lyst til å være hjemme.

Roy Wahlstrøm

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): - Jeg gleder meg ikke akkurat til å dra til Russland. To uker er jo fryktelig lenge å være borte fra kone og barn. Aller helst ville jeg blitt hjemme, men det er nå jobben min, sier en ikke fullt så entusiastisk Poirée til Dagbladet.

I går gikk ankermannen Poirée Frankrike opp fra 7. til 5. plass, og han måtte totalt ty til fire ekstraskudd i løpet av de to skytingene. Franskmannen var langt fra begeistret over egen innsats. Papparollen har tydeligvis tatt på.

- Vanskelig

- Det gikk helt middels. Jeg er langt fra i toppform, men jeg har nettopp blitt pappa og det tar jo på, sier han med et smil.

27. januar ble han og skiskytterkona Liv Grete Skjelbreid Poirée foreldre til Emma. Raphael synes det er vanskelig å holde fokus på det han skal under konkurranser.

- Tankene mine er hele tida hos Liv Grete og Emma. Jeg lurer konstant på hvordan de har det. Det går ut over konsentrasjonen og dermed også resultatene. Jeg vil jo aller helst yte 100 prosent både hjemme og på skiskytterarenaene, men det har vist seg å være vanskelig, sier Raphael Poirée - som sist helg mistet verdenscupledelsen til sin argeste konkurrent Ole Einar Bjørndalen.

- Fantastisk

Det bryr Poirée seg lite om.

- Det er andre ting som er viktigere i livet nå, sier han.

- Er det å bli pappa tøffere enn forventet?

- Nei. Det er fantastisk å bli far, men også veldig krevende. Jeg er absolutt med og tar min tørn, men nå som vi er midt i sesongen, er det Liv Grete som gjør det meste. Dagene må planlegges rundt Emma. Hele livssituasjonen er egentlig snudd på hodet, og det gjør nok sitt utslag på formen i sporet. Men det blir nok bedre etter hvert, sier den stolte faren.

HJEMMEKJÆR: Raphael Poirée skulle ønske han kunne bli hjemme med kona Liv Grete og nyfødte Emma når VM starter i Russland.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media