Ingrid Landmark Tandrevold

- Gruet oss

Skiskytterjentene satt som nervevrak på hotellet etter fiaskoen. Varselet om en skikkelig oppvask på hotellet fikk de via mediene.

SLAKT: Ingrid Landmark Tandrevold og de andre norske jentene fikk høre det etter den skuffende jaktstarten. Foto: Heiko Junge / NTB
SLAKT: Ingrid Landmark Tandrevold og de andre norske jentene fikk høre det etter den skuffende jaktstarten. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

NOVE MESTO / OSLO (Dagbladet): De norske skiskytterjentene leverte en totalsprekk på jaktstarten søndag. Ida Lien ble beste norske på 30.-plass, mens Juni Arnekleiv gikk i mål på plassen bak. Ingrid Landmark Tandrevold tok 34.-plassen.

Totalt for de norske ble det 17 bom på jaktstarten. Etter løpet var trener Patrick Oberegger klinkende klar om at prestasjonen var langt ifra akseptabel.

- Det er lov å bomme, men sånn skal det ikke være. Man må kjempe og reagere, men det er ingen reaksjon. Vi må ta en alvorsprat i kveld, sa Oberegger til Dagbladet.

MYE Å RETTE PÅ: Landslagstrener Patrick Oberegger var tydelig skuffet etter kvinnenes jaktstart. Foto: Heiko Junge / NTB
MYE Å RETTE PÅ: Landslagstrener Patrick Oberegger var tydelig skuffet etter kvinnenes jaktstart. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer

Fryktet det verste

Mandag formiddag var alvorspraten det store samtaleemne på skiskytternes pressetreff. Tandrevold forteller at de ble klar over at treneren ønsket en alvorsprat via media.

For mens utøverne reiste tilbake til hotellet, ble Oberegger værende på stadion for herrenes jaktstart, og returnerte først på kvelden.

EKSTRASKUDD: Vladislav Kireyev hadde glemt noe essensielt når han skulle lade ekstraskudd under VM i skiskyting fra Nove Mesto. Video: NRK, Sørø Olsen/With/Dagbladet TV-sporten Vis mer

- Vi satt og grua oss skikkelig for å få kjeft, sier Tandrevold til Dagbladet.

- Hvordan ble alvorspraten?

- Vi fikk ikke så mye kjeft da han kom tilbake. Alle var enige om at dette ikke er bra nok, og ingen er mer skuffet over dette enn oss. Nå må vi se framover istedenfor å være enda mer skuffet svarer hun.

Juni Arnekleiv ga trenerne klar beskjed. Hun ønsket et møte og tilbakemeldinger en-til-en, ikke i plenum.

- Jeg fryktet at det skulle bli et utskjellingsmøte, det var derfor jeg ville ha eget.

Dombås-jenta fortsetter:

- Fordi jeg synes vi hadde forskjellig utgangspunkt. Noen gravde seg ned mer enn andre. Jeg synes ikke jeg hadde noen grunn til å grave meg ned på grunn av et dårlig skirenn. De var flinke og ba meg glemme dette, forteller Arnekleiv.

Oberegger forteller til Dagbladet at alvorspraten ikke gjaldt for alle. Blant annet Arnekleiv.

- Vi hadde en god og konstruktiv prat i går, vi var veldig ærlige om at det ikke var godt nok og at vi må stå i oss selv. Vi er løsningsorienterte. Nå er det nye uke og nye muligheter, sier treneren til Dagbladet.

Tandrevold sprakk selv totalt på stående skyting, og ble slaktet av TV 2-ekspert Ole Einar Bjørndalen.

- Det er perfekte skyteforhold. Det gjentas gang på gang spesielt på stående. Én er jo ganske greit, men de har jo tre og fire bom. Det er veldig rart, sa Bjørndalen.

- Hvordan påvirker det deg?

- Det som kan føles fortvilende er at man ikke skjønner hvorfor det går som det går. Jeg er i bra form, skyter bra på liggende, så er det en del av skiskytinga jeg ikke får til.

VM I SKISKYTING: Nok en gang trippel norsk på pallen da Johannes Thingnes Bø tok gullet på jaktstarten under VM i skiskyting søndag. Etter løpet delte bronsevinner Vetle Sjåstad Christian en hjerteskjærende beskjed. Reporter: Stian With / Edward Stenlund. Foto: Bård Sørø Olsen Vis mer

Skal reise kjerringa

Tirsdag skal jentene gå 15 kilometer normalprogram. Med fire skytinger og ett tilleggsminutt per bom vil skytingen bli svært viktig.

- Jeg er i bra form og skyter bra på liggende. Jeg må fokusere på at det er mye som er bra. Jeg er overbevist om at det kan snu, sier Tandrevold som leder verdenscupen sammenlagt.

Arnekleiv sier:

Jeg forventer å skyte bedre enn det jeg gjorde på jaktstarten. Å skyte bedre enn det jeg gjorde er normalen.