Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Gruet seg til å treffe Eduardo

Nå gleder Martin Taylor seg til å se ham spille igjen.

(Dagbladet.no) Det er snart gått en uke siden skrekkbildene av Eduardos stygge beinbrudd gikk Europa rundt. Alle som har løpt etter ballen på en gressmatte vred seg i sofaen da de så tv-bildene.

Fotballspillere som har opplevd liknende skader har snakket om minnene som kom tilbake.

Alle har ønsket Eduardo lykke til i opptreningen. Og selv om noen har gått hardt ut mot Birminghams Martin Taylor, har de fleste avstått fra å korsfeste ham.Nå bryter også Martin Taylor tausheten. For første gang snakker han offentlig om det som skjedde på St. Andrew\'s for seks dager siden.

Ble helt tom

- Alt jeg husker er at han vendte om og tok med seg ballen. Jeg følte at han viste meg nok av ballen til at jeg kunne vinne den. I hodet mitt var jeg overbevist om det. Jeg tenkte aldri at jeg kunne skade ham, sier Taylor - som kalles «Tiny» av kameratene - til The Independent.

- Jeg er ikke en gang typen som er fysisk mot en motstander for å «vise at jeg er her». Jeg trodde bare jeg kunne vinne ballen - men Eduardo var for rask for meg.

Rett etter sammenstøtet skjønte ikke Taylor alvoret. Det var først da han så reaksjonene til andre spillere han innså at Eduardo var stygt skadd.

- Jeg husker de sjokkerte ansiktene til Fabregas og Flamini. Jeg snudde meg og så den forferdelige ankelen - og da ble jeg helt tom, sier han i sitt første intervju.

SKAL TILBAKE: Eduardo er fast bestemt på at han skal tilbake på banen og Martin Taylor gleder seg til å se Arsenal-spilleren score igjen. Foto: AFP
SKAL TILBAKE: Eduardo er fast bestemt på at han skal tilbake på banen og Martin Taylor gleder seg til å se Arsenal-spilleren score igjen. Foto: AFP Vis mer

Vil møte Eduardo igjen

- Jeg vil være virkelig glad den dagen jeg ser ham tilbake for Arsenal og Kroatia. Den dagen han scorer mål igjen, sier forsvarsspilleren ifølge The Times.

Eduardo selv har ikke kritisert Taylor for taklingen. Kroaten sier at det bare var «en uheldig hendelse».

Taylor dro rett til sykehuset etter kampen på lørdag, men da var Eduardo nyoperert. Derfor dro Birmingham-spilleren tilbake dagen etter, for å snakke med ham og si unnskyld.

- Jeg traff ham søndag morgen og det var godt å få møtt ham. Jeg fortalte at det ikke var vondt ment og at jeg håper at han kommer raskt tilbake. Jeg er veldig glad jeg fikk snakket med ham. Han er åpenbart en sterk mann, og jeg har lest i avisene at han gjerne vil møte meg igjen. Det er noe jeg også vil, sier Taylor, som selvfølgelig fikk direkte rødt kort.

For dette er ikke noe han kommer til å glemme med det første. De to vil derfor bruke hverandre som ressurspersoner i tida framover.

Drapstruet

Taylor innrømmer at han var nervøs før han dro på besøk til Eduardo. Kroaten mister tross alt resten av sesongen som følge av taklingen - noe som også innebærer at han kan glemme EM.

image: Gruet seg til å treffe Eduardo

- Jeg tenkte på dette og fryktet at han kanskje ikke ville se meg - noe jeg hadde hatt full forståelse for, med tanke på det han har gått gjennom, sier Martin Taylor, som har blitt drapstruet på nettet denne uka.

I tillegg har over 80 drapstrusler blitt sendt til Birmingham City.

- Det har vært vanskelig å takle drapstruslene, spesielt for familien min. Men forhåpentligvis vil folk komme seg videre og ikke gjøre alvor av det.

Eduardo ble skrevet ut fra Selly Oak-sykehuset denne uka og neste uke vil han fjerne stingene. Men han kommer til å måtte gå med gips i halvannen måned før han kan starte opptreningen.

- Jeg tenker ikke på EM og resten av sesongen nå. Jeg konsentrerer meg om å komme tilbake så fort som mulig, jeg er fast bestemt på å overvinne denne skaden, sier Eduardo.

• Les også: Fotballens styggeste overfall

GIKK FOR BALLEN: Martin Taylor forteller at han var sikker på å nå ballen.
LAGKAMERATER I SJOKK: Martin Taylor sier at han først skjønte alvoret da han så ansiktene til Cesc Fabregas & Co.
STORE SMERTER: Eduardo vred seg i smerte på St. Andrew\'s-gresset. Han ble kjørt til sykehus raskt og operert samme ettermiddag.
FOR RASK: Eduardo ble rett og slett for rask for Martin Taylor, det innrømmer Birmingham-spilleren også selv.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media