Gruet seg til gjensynet

John Carew er tilbake både i landslagsdiskusjonen, ved fotballpresidentens bord og som snakkende i media. Dagbladet kan fortelle deg at det kostet mer enn smil og Hareides morsomheter.

ROMA (Dagbladet): For John Carew var ikke forberedt på det som ventet ham etter samtalen med Åge Hareide og Roma-trener Fabio Capello i går ettermiddag. Han var ikke forberedt på at han skulle frontes for media og seinere på kvelden treffe Per Ravn Omdal på hotell Majestic inne i den italienske hovedstaden. Men landslagsåret 2004 er Åge Hareides år - det er han som bestemmer.

Og derfor ble det sånn.

- John ville ikke ut til media da vi var ferdige med samtalen - han ville helst ikke møte noen, sier Åge Hareide til Dagbladet. - John var redd for at saken som har forårsaket alle disse problemene skulle blusse opp igjen - at han skulle få den midt i trynet. Men jeg fortalte ham at det var nødvendig og at tida var inne for å legge hele denne vonde saken bak seg.

- Slik jeg opplevde Johns møte med dere i pressen, er jeg overbevist om at det gjorde ham godt.

Diplomaten Hareide

Etter kryssforhøret fra TV og aviser, da John Carew trodde han var ferdigrepresentert for dagen, dro Åge Hareide fram sitt trumfkort nummer to. Da han ba Roma-spissen ta en tur ned til hotellet der fotballpresident Per Ravn Omdal satt og forberedte seg til dagens gruppeoppsett-møte for den kommende VM-kvalifiseringen.

- Stikk innom en tur du, John, og ta en prat med Per Ravn Omdal. Du må ikke, han venter ikke på deg, men jeg er overbevist om at Per vil sette veldig stor pris på det.

Og Carew kom. I sekstida. Og hadde sine ti minutter under fire øyne med Per Ravn Omdal. Og slik ble saken som har hengt over Fotball-Norge som et spøkelse i over fire måneder løst til alles tilfredshet.

Uten at den ble snakket om.

Vanskelig for Omdal

- Dette møtet var ikke planlagt, sier Per Ravn Omdal til Dagbladet. - Jeg hadde ingen intensjoner om å treffe John - alt sammen var i Åge Hareides regi. Men jeg er veldig glad for det - det er godt å få denne saken ut av verden.

- John og jeg har sittet her og skrytt av hverandre som fotballspillere.

Per Ravn Omdal ser at NFF har håndtert Carew-saken klønete. Han innrømmer også at det har vært en belastning å ha den gående i media i over fire måneder. Men han vil ikke si så mye mer enn det - han vil ikke kritisere fra toppen. Saken er ute av verden.

Ferdig med det.

- Det har vært en situasjon som har vært spent, sier fotballpresidenten til Dagbladet. - Derfor er det enkelt slik den er løst. Og det er Åge Hareides valg - det er han som bestemmer nå. Derfor er vi ferdige med denne saken.

Kritiserer fortida

Ingen er mer glad for det enn John Carew. Som lovpriser Norges nye landslagstrener.

- Jeg gleder meg virkelig til å komme tilbake, sier han til Dagbladet. - Det har vært en del surr, men nå er jeg klar til å yte mitt beste for landslaget.

- Det kribler i beina etter å treffe de andre landslagsgutta igjen.

Samtidig tar John Carew et oppgjør med fortidas spillestil. Og innstilling.

- Mot slutten hadde vi ingen offensive tanker. Slik jeg opplevde det ble det bare verre og verre. Og det siste eksempelet på det kom mot Spania på Ullevaal. Etter 1- 2 på Mestalla i den avgjørende EM-kvalifiseringa, hvilket betød at vi måtte vinne hjemme, spilte jo laget som om de ikke trodde det var mulig å score mål i det hele tatt.

- Men det tror du på nå - etter én samtale med Åge Hareide?

- Ja! Og det skyldes at jeg har snakket med en skikkelig fotballmann - en som har både spillererfaring og trenererfaring fra utlandet. For du merker det når du snakker med Åge Hareide - du merker at han kan fotball.

- Dette er veldig spennende. Åge er det friske pustet Norge trenger nå, sier John Carew til Dagbladet.

MUNTERT MØTE: Roma-spiss John Carew lyttet til landslagssjef Åge Hareides råd og kom til hotell Majestic og hadde en humørfylt samtale med fotballpresident Per Ravn Omdal. - Jeg er veldig glad for møtet, sier Omdal.