Grunde Njøs med tidenes raskeste

Grunde Njøs har slitt hele sesongen, men lørdag gikk han sitt livs raskeste 100 meter under sprint-VM.

Likevel endte han bare på 6. plass på 500-meteren. Grunde Njøs trente i Calgary for å bli bedre, men har ikke fått opp farten før i sprint-VM denne helgen. To sjetteplasser på 500 meter samt to niendeplasser på 1000, ga ham tilslutt en niendeplass sammenlagt. Trener Frode Rønning er godt fornøyd.

- Det begynte å løsne her borte. Det er nesten litt overraskende når du ser på sesongen til nå, men når skuddet smalt var Grunde igang. Han har aldri gått så raske rundetider på 1000 meter, og de første 100 meterne av lørdagens 500 var den raskeste han noensinne har gått, sier Rønning.

I distanse-VM i Nagano om ei uke er trønderen kvalifisert for 500 meter, og Rønning har tro på at det kan bli veldig bra. Det hevder han også om Edel Therese Høiseth, som mislyktes i medaljekampen på sesongens favorittdistanse: 1000 meter. To femteplasser ga henne 6. plass sammenlagt.

- Det er jo ikke dårlig, men hun hadde nok håpet på noe bedre. Hun har jo vært bedre enn nummer fem på 1000 meter gjennom hele verdenscupen, sier Rønning.

(NTB)