Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Grunde Njøs

33 år og raskere enn noensinne er merkelappen på evighetsmaskinen Grunde Njøs.

Etter en variabel fjorårssesong, fikk han til slutt betalt så det holder med fjerdeplass sammenlagt på 500 meter under VM enkeltdistanser i Nagano. Ble nummer to på den første 500 meteren, men greide ikke helt å følge opp i det avgjørende løpet. Men resultatet var såpass oppløftende at trønderen lar arkeologstudiene få hvile enda to år. Nå er det 500 og 1000 meter fram mot OL i 2002 som gjelder. Sammen med Ådne Søndrål og Pål Gravem har han utviklet et fartsprosjekt som skal gjøre alle tre bedre på distanser opp til 1500 meter. Mens ekstremt hurtige Grunde drar opp farta i starten, får han ligge i ryggen på 1500 meterspesialisten Ådne Søndrål på andrerunden. Treningssamarbeidet skal gjøre Ådne raskere på 500 meter mens Grunde får nytte av kameratens stayeregenskaper som skal hjelpe ham å stå helt til mål på 1000 meter. Sesongdebuterte med NM-gull på 500 meter i november.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling